Miért válik le a gél lakk?

Elkezdett lejönni a körmödről a gyönyörű manikűr, amiért órákat ültél a körmösödnél? Ezt a jelenséget fellevegősödésnek hívjuk, és sajnos nagyon sok emberrel előfordul. Ebben a cikkben rámutatunk a jelenség okaira, és arra is, hogy mit tudsz kezdeni a helyzettel.

Mi az oka a fellevegősödésnek?

A manikűr leválást a köröm és a géllakk közötti kötés meggyengülése eredményezi. Ezt a legtöbb esetben a hibás gél lakk felhelyezés okozza. Több figyelmetlenség is vezethet a kötés gyengüléséhez.
 

Nem tolják vissza megfelelően a kutikulát

A kutikula az a vékony bőrréteg, ami a körömágy tövében található a körmökön. Ezt a bőrréteget a festés előtt minden alkalommal el kell távolítani a körmökről, hiszen elválasztja a manikűrt a köröm felszínétől, így levegő juthat a gél lakk réteg alá. Ez fellevegősödést okozhat, emellett rontja a gél lakk tartósságát.
Mivel a kutikula alig észrevehető szabad szemmel, ezért könnyen bele lehet esni abba hibába, hogy nem távolítjuk el teljesen. Ezért érdemes fokozottan odafigyelni arra, hogy a köröm minden részén eltávolítsuk a kutikulát.


Először egy bőrfeltoló eszköz segítségével toljuk vissza, majd a letapadt részeket kaparjuk le a bőrfeltoló eszköz kaparó részével. Azonban ügyeljünk arra, hogy óvatosan tegyük, hiszen a körömágy a köröm legérzékenyebb része. Ha túl durván dolgozunk rajta, akkor nagy fájdalmat okozhatunk vele magunknak.
 

Nem lett a köröm megfelelően felbolyhosítva

A körmökön alapesetben egy olajos, fényes réteg van. Ezen a felületen nem tud megtapadni a gél lakk, ezért a körmösök egy puffer segítségével felbolyhosítják a körmöt. Ennek köszönhetően egy matt, kissé egyenletlen felület lesz a körmökön, amibe könnyebben bele tud tapadni a géllakk.

Viszont ha nem végeztek jó munkát a bolyhosításnál, és egyes területeket – jellemzően az oldalsó részeket – kihagynak a művelet közben, akkor könnyen fel tud levegősödni a köröm.

Ugyanez igaz abban az esetben, ha a bolyhosítás után hozzáérünk az arcunkhoz vagy vakaródzunk. Hiszen így a bőrről visszakerülnek az olajok a felbolyhozott körmökre, ami gyengíti a gél lakk tapadását. Ezért gél lakkozás közben ügyelj arra, hogy kövesd a körmösöd utasításait, és nyúlj a bőrödhöz.
Amennyiben mégis elviselhetetlenül viszket valamid, vagy a telefonodhoz kell nyúlnod, akkor szólj a körmösödnek.
 

Túl vastag lett az alapozó réteg

Önmagában nem azzal van a probléma, ha vastag a gél lakk réteg. Inkább az szokott galibát okozni, hogy a vastag gél lakk réteget nem teszik elég ideig a lámpa alá. Ennek az lesz az eredménye, hogy a géllakk nem szilárdul meg, és elmászik a manikűr vagy fellevegősödik. Mindkét eset problémás, ezért mindig figyelj oda a megfelelő lámpaidőre.
 

Ha fellevegősödött a körmöd, mindenképpen korrigáld!

A feljött manikűr a gombásodás – és egyéb baktériumok és szennyeződések megtelepedésének- a meleg ágya. Ezért ha megtörtént a baj, minél előbb rendbe kell hozni. Ha körmöshöz jársz, akkor hívd fel a körmösödet a javításért. Ugyan a körmösök be van táblázva, de egy ilyen esetre időt kell szakítani, mert rövid időn belül komoly következményei lehetnek.

Ha a körmeid rendbe jöttével már nem szeretnél a körömfestésért szalonba menni, nem is kell: a Moonbasa géllakk szettjei lehetővé teszik a könnyed, otthoni géllakk festést. Válogass kedvedre géllakk szettjeink közül, és készítsd el az álom manikűröd!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}