Terhesség alatt is lehetnek zselés körmeim?

A terhesség sok változással jár a szervezetben, ami a körmökön is látszik A gyors körömnövekedés mellett, azok törékenysége is fokozódhat biotinhiány esetén.

Terhesség alatt a nők ugyanúgy vágynak a megszokott szépségápolási rutin után, szeretnének szépek lenni, függetlenül attól, hogy milyen stádiumban vannak. De mi a helyzet a zselés körömmel? Van veszély arra vonatkozóan, hogy a köröm készítés által felhasznált bizonyos anyagok ártanak a babának?

Azért, mert terhes vagy, még nem kell lemondanod a tökéletes manikűrről. Útmutatónkban megtudhatod, hogyan ápold körmeitdet megfelelően a terhesség alatt is.
 

Hogyan ápoljuk körmeinket a terhesség alatt?

A terhesség alatti körömápolás során fokozott figyelmet kell fordítani a használt eszközök fertőtlenítésére. Ha otthon csinálod a körmeidet, győződj meg róla, hogy eszközeid megfelelnek a célnak. Ha szalonban csináltatod a körmeidet, mindenképpen olyat válassz, amelyik odafigyel a megfelelő sterilizálásra. Továbbá győződj meg róla, hogy a helyiség jól szellőzik, hogy eltávolítsa a használt körömápoló termékekből származó illékony vegyi anyagokat.

A terhesség alatt még inkább fontos, hogy megvéd magad a baktériumoktól, gombáktól és vírusoktól, amelyek megbetegíthetnek. A leggyakoribb körömfertőzések közé tartozik a paronychia, amely a köröm tövét és a körömágybőrt érinti. A szigorú higiéniai előírások betartása otthon vagy a körömszalonban azonban megvéd a kellemetlen tünetektől.

Mivel a körmök ebben az időszakban törékennyé válhatnak, megfelelő ápolásukhoz használj védőszert. Az egyik ilyen termék a körömbőrápoló olaj, amely helyreállítja a törékeny körmök rugalmasságát, hidratálja és puhává varázsolja a száraz, megviselt körömbőrt.

Tipp: A körömfestés megengedett a terhes nők számára, de ajánlott olyan minőségi termékeket használni, amelyek tovább tartanak a körmön, mint a normál körömlakk. A félig tartós körömlakkok könnyen kezelhetőek, kevésbé intenzív szagjuk van és a köröm felső rétegének csiszolása nélkül is használhatóak. Ezenkívül számos színben kaphatók, a legszebb árnyalatokban.

Szabad-e a terhesség alatt zselés körmöket alkalmazni?

A terhesség alatti gélkörmök alkalmazása nagyon csábító lehet, ami a terhes nők számára is engedélyezett, mivel nincs bizonyíték arra, hogy az UV-gél negatív hatással lenne rá.

A köröm építésre való előkészítéséhez használt oldatokat, valamint a géleket a terhes nők biztonságosan használhatják anélkül, hogy a bennük lévő anyagok szervezetbe jutásának kockázata fennállna. A szaruréteges körömszövet magas keratintartalmával kiváló védőgátat képez, amely megakadályozza a külső tényezők hatását.

Továbbá a lámpa által kibocsátott UV-sugárzás nagyon kicsi, és csak a gélek megkeményedésére hat. Így a terhesség alatt is gyönyörű, elegáns körmeid lehetnek anélkül, hogy aggódnod kéne.

Milyen gél használható?

Akár te készíted el, akár szalonban válassz minőségi, enyhébb összetevőket tartalmazó termékeket. Termékeink között megtalálod a megfelelő zseléket a szép és tartós körmök egyszerű eléréséhez. A CoverPRO műköröm építő zselé a már megszokott zselé állagához képest némileg sűrűbb, mégis az ecsettel történő felvitele könnyű és sokkal stabilabb.

A másik tökéletes körmökre alkalmas gél a terhesség alatt az Elastic hard habos-rózsaszín építő zselé, ami egy önterülő, különösen ellenálló gél, rugalmas, de nem hajlik meg. Egy ilyen géllel hosszan tartó minőségi manikűrt érhetsz el.

A terhesség egy csodálatos, kihívásokkal teli időszak, amit szeretünk megkoronázni azzal, hogy jól nézünk ki kívül-belül. A legfontosabb, hogy csakis jó, kíméletes összetételű termékeket használj, amelyek nem égnek a lámpában, és élvezd ki minden pillanatát.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}