Home made francia manikűr ötletek

A francia manikűr a klasszikus körömápolás egyik ősanyja, aminek különböző verziói már többszáz éves hagyományoknak örvendenek. Világszerte, de azon belül is a kínai, japán, indiai és persze sz európai körömápolási rutin részeként a mai napig egyfajta klasszikus szépséget, esztétikai egyensúlyt, természetességre törekvést sugároz.

Alapesetben csak a természetes köröm végének fehérítését, áttetsző bevonatot feltételez, azonban rengeteg különböző technika és praktika kialakulásának köszönhetően, ma már egy jóval tágabb spektrumot fed le a szépészetben. A színek, a körömépítés és a gél lakkok világában már egyszerűen készítheted el akár saját magad is a stílusos, egyedi francia manikűrödet. Ehhez mindössze néhány alapanyag és eszköz beszerzésére van szükséged függően attól, hogy milyen technikát szeretnél alkalmazni.

 

Hosszúság és forma

Alapvetően a természetes egyenes, vagy lekerekített kialakítások dívnak ezen a területen, de a hegyesre reszelt, vagy épp minikörmök is ugyanígy helyet kapnak ennél a stílusnál. Ha zselés, porcelános megoldásban gondolkodsz, akkor teljes mértékben az elképzelésed szerint alakíthatod a hosszúságot és a formát is.

 

Ha a természetes körmeidet lakkozod, akkor az adott „alapanyagból” kell kihozni a legjobbat. Érdemes a rendszeres ápolás, hidratálás mellett a vitaminfogyasztásra is odafigyelni, hiszen ez nagy mértékben befolyásolja az esztétikus eredményt és a hosszútávú sikert.

 

A fehér vonal másképpen

Egyrészt nem csak fehér, de a szivárvány minden színében pompázó francia körmöket láthatunk manapság, ha körülnézünk az oldalakon. Divatos például a srégen igazított végfestés, illetve a díszítéssel készült megoldás is. Ilyenkor az áttetsző, vagy nude réteget különböző mintákkal, motívumokkal turbózzák fel, illetve strasszok, matricák is helyet kaphatnak.

A srég, rézsútos körömvég festés esetében nem a hagyományos holdacska, vagy egyenes vonalban festik a klasszikusan fehér réteget, hanem egyik oldalon ferde vonallá húzzák ki, ami optikailag nyújtja a körmöt, illetve az ujjakat is karcsúbbnak láttatja.

 

Teli színes megoldások

Előfordul az is egyre gyakrabban, hogy a körömágy és a rózsaszínes köröm nem nude, és nem is áttetsző lakkal fedett, hanem erősebb színekkel töltik ki, a végeket pedig színben hasonló, fényes, vagy épp teljesen eltérő színnel díszítik. Maga a választék itt is megmarad, de nem a természetes színt hagyják érvényesülni, hanem a tetszés szerint választott árnyalatokat.
Remekül mutatnak például a szürkék és ezüstök, a barnák és arany árnyalatok, illetve az élénkebb színek nude párosítással is. A bevállalósabbak díszíthetnek csillámmal, hőre változó lakkokkal vagy metál kiegészítőkkel is.

 

Körömvég díszítés extrákkal

Népszerű a hagyományos francia lakk többszínű vonallal kiegészítve, sőt a körömvéget gyakran geometriai alakzatokkal, vagy élénk színek csíkozásával is feldobhatjuk! A köröm tövében természetesen meglévő holdacska színezése is előtérbe került az utóbbi években, melynek színét stílusát a köröm végeken festett színekkel hangolhatod össze. Sokan csak egy-egy díszített körmöt, gyakrabban a gyűrűsujj, vagy minden második ujj körmét emelik ki.


Ha ötletet kaptál, és szeretnéd magad is elkészíteni ezeket a gyönyörű manikűröket, illetve a nyári időszakban a pedikűr változatukat is, akkor a legjobb helyen jársz nálunk, hogy összeállítsd a saját kis otthoni szalonodat!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}