Te is szereted a félig tartós manikűrt? Ismerd meg annak előnyeit és hátrányait

A következőkben egy kis ismeretterjesztő útmutatót adunk a félig tartós körömlakkos manikűrről, azok számára, akik vacillálnak, hogy mennyire jelent tartós megoldást.

Íme egy rövid útmutató kezdőknek, a félig tartós körömlakkal történő manikűrözéshez. Cikkünk segít megérteni, mi is az a félig tartós manikűr, mik az előnyei vagy hátrányai. Mire kell odafigyelni az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében, illetve hogyan lehet minőségi termékek segítségével félig tartós manikűrt készíteni, az otthon kényelmében.

A körmök megjelenése elengedhetetlen a kellemes benyomás kialakításához, ezért fontos, hogy időt szánj a körmöd ápolására. Ha megszoktad, hogy körömlakkot alkalmazol, de elégedetlen vagy a tartósságával, akkor a megoldás a félig tartós körömlakkok használatában rejlik, amelyek akár 3 hétig is kifogástalan megjelenést ígérnek.
 

Mit jelent a félig tartós manikűr?
A félpermanens manikűr egy nagyon ellenálló körömlakk segítségével készül, amelyet egy speciálisan ilyen eljáráshoz kialakított lámpa belsejében, UV fény segítségével visznek fel és aktiválnak. Az állaga megegyezik a normál körömlakkéval, végső megjelenése a klasszikus lakkéval, amiben mérhető a különbség, az a tartóssága.
A félig tartós körömlakk felvitelének folyamata magában foglalja a köröm előkészítését reszeléssel, egy speciális bevonattal történő „lezárással“ és a körömlakk felvitelével. Az UV/LED lámpát a manikűr minden szakaszában használják, ezért szükséges beszerezni egy ilyen szerkezetet. 

A félig tartós körömlakkok 8 legfontosabb előnye:

 1. Népszerűségesnek titka a tartósságában rejlik, egy ilyen manikűr átlagosan 3 hétig tart.
 2. A zselés vagy akril körmökkel ellentétbe a félig tartós körömlakk természetes felületet biztosít, és kevésbé invazív a körmökre nézve.
 3. A normál körömlakkhoz hasonlóan széles színválasztékban kapható, így évszaktól, eseménytől, stílustól függetlenül kiválaszthatod a neked tetsző és örömet okozó színeket, mintákat.
 4. A félpermanens körömlakk nem reped, nem hámlik.
 5. A félpermanens körömlakkal végzett manikűr nem drága, természetes megjelenésű és kiváló erősségű.
 6. A félpermanens körömlakk gyorsan és egyszerűen felvihető.
 7. Eltávolítása ugyanolyan egyszerű eljárással történik, speciális oldószerrel.
 8. A félpermanens manikűr könnyen karbantartható. Ha a köröm megnőtt, az újabb frissítésig elég egy azonos színű gélt felvinni a köröm tövére, ezzel meghosszabbítva a hatását.


Van-e hátránya a félpermanens manikűrnek?
A félpermanens manikűr egyetlen hátránya az, hogy néhány hetente be kell iktatnod a karbantartását vagy otthon, vagy a szalonban. Persze ugyanez az eljárás a gél manikűr esetében is, így minden tekintetben jobban jársz, mint a normál körömlakkok esetében, ahol 3-4 naponta frissíteni kell.
Minimális hátránya lehet még az ultraibolya sugaraknak, amelyek károsak lehetnek a bőrre, az ismételt és hosszú UV-sugárzás különféle betegségeket okozhat. Erre létezik egy egyszerű megoldás: időközönként javasolt a pihenőidő, amikor a köröm lélegzik, és a bőrt már nem éri ultraibolya sugárzás. Ezt elég évente 1-2 alkalommal beiktatni.
 

Keresd fel a Moonbasanails oldalát, ha minőségi termékekkel szeretnéd elkészíteni manikűrödet!
Ne feledd, hogy:

 • a tökéletes körmök eléréséhez 90%-ban fontos a felhasznált termékek minősége, és 10%-ban a helyes felvitel;
 • az esztétikai szempont előtt nagyon fontos megbizonyosodni arról, hogy a félpermanens manikűr eszközei megfelelően sterilizáltak;
 • a természetes köröm reszelésének lépéseit mindig helyesen végezd el, mivel a túlzott reszelés a természetes köröm elvékonyodásához vezet, ami hosszú távon egészségügyi problémákat okoz.

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}