Tipes tippek – A műköröm tip felragasztása

Egyre gyakrabban hallani, hogy a műköröm tip használata elavult dolog – a legtöbben már sablon segítségével hosszabbítják körmeiket. Bizonyos helyzetekben azonban a legjobb műköröm tipet használni.
Ilyen eset lehet, ha olyannyira rövid a köröm, hogy egyáltalán nincs szabadszél, ami alá behelyezhetnénk a sablont. A tip használatának további előnye, hogy a gyakorlatlanabbak is fel tudják ragasztani, szép hosszú körmöket varázsolva maguknak.

Ha helyesen alkalmazzuk a technikát, két-három hétig is rajta maradhat a körmünkön, nem kell attól félni, hogy leesik. Kedvünk szerint boríthatjuk porcelánnal, zselével, gél lakkal, vagy sima körömlakkal; formázhatjuk balerinára, négyzet alakúra, vagy éppen extra hosszúságúra is.


A megfelelő tip

Alapvető szabály, hogy olyan tipet kell választani, amely méretében és ívében is illeszkedik a természetes körömhöz. A méret azt jelenti, hogy a tip alsó sarokpontjai nem lehetnek sem kisebbek, sem nagyobbak a saját körömtől. Ha a ráhelyezzük a körmünkre, szépen, pontosan kell passzolnia hozzá.

A megfelelő ív kiválasztása szintén fontos. Mindenkinek egy picit másképp hajlik a körme, és ahhoz, hogy a ragasztás később ne legyen buborékos, háromféle műköröm tip közül választhatunk: egyenes-, karvaly- és félkarvaly. Olyat válasszunk, amely a lehető legtermészetesebb módon illeszkedik a körmünkhöz!
Az előkészítés

A műveletet saját körmünkkel kezdjük: alapos tisztítás után visszatoljuk, ha szükséges, levágjuk a körömbőrt; rövidre nyírjuk/lereszeljük a körmeinket; végül buffer segítségével bolyhosítjuk a körömlemezt. Portalanítás után lekenjük előkészítő folyadékkal, azaz Nail Prep-el (Webáruházunkban találhatsz Moonbasa vagyMoyra márkájútis – mindkettő egyformán jó). Ennek használata tip ragasztása előtt kötelező! Egyrészt elősegíti a tapadást, másrészt pedig – és ez a fontosabb – gombaölő hatású. Segítségével megakadályozzuk, hogy a tip alatt fertőzés alakuljon ki.

A tip ragasztásának további szabálya, hogy felfekvési felülete a köröm ötven százalékánál nem takarhat többet. Azaz nem az egész körmünkre ragasszuk rá, hanem csak a felétől valamivel feljebb. (Minél kisebb felületen ragasztunk, annál kisebb az esélye annak, hogy levegő kerüljön a tip és a köröm közé, ami gombásodást okozhat.) Előkészítésének lényege, hogy elérjük ezt a méretet. A tip aljából – azaz a ragasztási felületből – reszeljünk le annyit, hogy az „ötven százalékos elvnek“ megfelelő méretet kapjunk. A reszelőt tartsuk 45 fokos szögben: így megmaradnak a sarokpontok, közben pedig szép íves felületet kapunk.


A ragasztás

Az elkészített tip ragasztási felületét megkenjük műköröm ragasztóval. A természetes körmünk hegyétől kiindulva, felülről lefelé, határozott mozdulattal a kívánt helyre igazítjuk. A ragasztásnál oda kell figyelni, hogy a tip és a köröm közé ne kerüljön buborék. Ki kell nyomni a fölösleges levegőt. Ne hagyjuk ki a tip sarokpontjait sem! Körülbelül 20-30 másodpercen keresztül tartsuk a tipet enyhén nyomva a körmünkön, amíg megszilárdul a ragasztó.Az egybedolgozás

Ezután finomabb buffer segítségével egybedolgozzuk a tip és a saját köröm felületét. Finoman, óvatosan végezzük ezt a műveletet, nehogy megsértsük a saját körömlemezt vagy körömágyat. Egészen addig reszelgetjük, míg a két rész „egybe nem olvad“, azaz már nem fog látszódni, hol kezdődik a műköröm.


Végső simítások

A tip hosszúságát tipvágóval tudjuk rövidíteni. Használhatunk körömollót is, azonban a tipvágyóval pontosabban, precízebben lehet dolgozni, és minimális az esélye annak, hogy megsérül a frissen felrakott műköröm. Ezután körömreszelő segítségével érhető el a kívánt forma – pontosan úgy kell vele dolgozni, mint a saját körömmel.
A tipet kedvünk szerint boríthatjuk porcelánnal, zselével, gél lakkal, vagy sima körömlakkal is; formázhatjuk balerinára, négyzet alakúra, vagy éppen extra hosszúságúra is. Eltávolítani tipleoldó folyadékkallehet.
 
Nézz szét webáruházunk műköröm tipjei között! Ezeken az oldalakon találhatók: manikűr tippek, műköröm tip boxok, műköröm utántöltők. Léteznek, fehér, natúr, átlátszó; hosszabb-rövidebb; négyszögletes vagy oválisra kerekített típusok is. Neked melyik a kedvenced?

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}