Hogyan lehet rosszul gél lakkozni?

Sokat írunk a gél lakkról, mert praktikus, gyönyörű és tartós megoldás a manikűrre a szalonban és otthon is! Nem igényel túl sok előkészületet, csak néhány jó alapanyagot, amit manapság már könnyű beszerezni, így otthon is kiélheted a kreativitásodat ezen a téren. Ugyanakkor van néhány dolog, amire mindenképp oda kell figyelni, ha szép eredményre vágysz, és a körmeidet sem szeretnéd roncsolni.

Összeszedtünk néhány olyan aspektust, amiből kiderül, hogyan ne csináld, és ezáltal átfogó képet kaphatsz arról is, hogyan érdemes a modern technológiát és az egészségtudatos gondolkodást ezen a téren is figyelembe venned. Vágjunk is bele!


Szavatossági idő

A szavatossági időt hajlamosak vagyunk a kozmetikumok terén nagyvonalúan kezelni, pedig nem véletlenül találták ki! Fontos, hogy ne használ lejárt szavatosságú lakkot, mert nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is káros lehet számodra. Sajnos, ha használat után nem zárod le megfelelően a tubust, hasonlóan tönkre tud menni. Jó ötlet lehet, ha a kedvenc alapszíneidet szerzed be, és nem halmozol fel feleslegesen olyat, amiről tudod, hogy nem fogod egynél többször használni. Ezeket inkább add kölcsön a barátnőknek, add el a neten, vagy ajándékozd oda valakinek.

 

Használj LED lámpát!

Ha teheted, akkor a következő alkalommal cseréld az UV lámpát ledesre, mert ez sokkal egészségesebb, mint az az elmúlt időszakban kiderült. Persze nem kell halálra ijedni, és azonnal kidobálni mindent, de gondolj legközelebb erre is.

 

Ne keverd a márkákat!

Egy jó minőségű gél lakkot könnyen el lehet rontani azzal, ha összekevered egy silányabbal, vagy akár egy teljesen más típusúval, ne adj isten egy lejárt szavatosságúval! Se a rétegek között, se egy rétegen belül ne kezd el kotyvasztani, tartsd be a szakértők utasításait, ahogyan azt a videóinkban is láthatod! Ha nem így teszel, könnyen csalódhatsz, és a saját károdon tapasztalod meg a negatív hatásokat.
 


A száradási idő szent!

Akárcsak a klasszikus lakkoknál itt is könnyen tévútra csalhat, ha nem várod meg a megfelelő száradási időt. A gél lakknál ez kiemelten fontos, mert bizonyára te sem akarod minden egyes alkalommal oldószerbe áztatni magad és a kis bosszantó hibákat vakarászni csak azért, mert türelmetlen voltál és pont a száradás felénél akarsz megnyitni egy üzenetet, felvenni egy harisnyát, vagy épp a távirányítóval babrálni.

Menj el a mosdóba előtte, helyezd magad kényelembe, viselj kényelmes otthoni ruhát, indíts el egy jó interjút, vagy egy rádióműsort és feledkezz meg egy kicsit a külvilágról. Hidd el, elröpül az a negyedóra- húsz perc, és sokkal elégedettebben fogsz felállni az asztaltól, mintha elkapkodtad volna és még pluszban a javítással is bíbelődni kéne.

 

Használj megfelelő oldószert, ápold a körömágyad!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy két-három hét elteltével az első kis lepattanó szilánk mentén elkezdik feltépkedni a lakkot. Ez nem fájdalmas, de a körmeid sikítozni tudnának tőle, hidd el! Mikrosérüléseket okozol vele, ezért fejezd be ezt a rossz szokást!

Ha egyébként még jó állapotban van a manikűr, pedikűr, csak egy apró sérülést kéne javítani, akkor használj speciális ragasztót! Ha már kopik több helyen és érik a csere, akkor pedig szakszerűen oldószerrel dolgozz, soha, de soha ne erőlködj az acetonnal, vagy a fémreszelővel!

Ezután ápold a körömágyad, és az elkészült, teljesen száradt lakk elkészülte után is használj olajat, bőrápolót, hogy ne csak a körmeid, de az összhatás is szemet gyönyörködtető legyen. Használhatsz néha bőrradírt, pakolást, mélyhidratáló krémeket is. Arra figyelj, hogy jó alapanyagokból készült, természetes készítmények legyenek.

Gyönyörű körmöket és örömteli lakkozást kívánunk!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}