Mi a különbség a sima gél lakk és a one step gél lakk között?

Gyakran emlegetjük csupán gél lakként ezeket a termékeket, miközben mindkét csoport tagjaira gondolunk, mint például amikor a tartósságról, a mintakészítésről, a leszedésről, vagy a szettekről van szó.

De külön kell választanunk őket, amikor arról beszélünk, hogyan készítjük el velük a körömfestésünket.

Sokat írtunk róla, így már ti is tudjátok, hogy a sima gél lakkos körömfestés elkészítésének állomásai az előkészítés (bolyhosítás, bőrfeltolás, reszelés), a tapadás erősítés (nail preppel, bonder), a két réteg felkenése, azokat rétegenként lámpázni, és a fényzselés befejezés.

Ezzel szemben a One Step gél lakk felvitele során is előkészítünk, a nail prepet fölkenjük, és a végén a fényzselét is, de a kezdés és a befejezés között eggyel kevesebb lépést találunk: csak egy rétegben kell a színt kenni, nem kettőben. A neve igazából erre utal, One Step (vagyis egy lépés) a színes lakk felviteléhez szükséges lépések száma.

Illetve a One Step gél lakk tapadás erősítésénél nem kell Bondert használni, elegendő a Nail Prep. A fényzselé valójában bármilyen gél lakkozásnál elhagyható, ha nem érzed, hogy szükség lenne rá, hiszen alapvetően a fényesítés és a tartósítás a célja. (főleg ha szándékosan matt felületet szeretnél, például 3D matt gél lakkal).

One Step gél lakk

A tapasztalat azt mutatja, hogy így is tartós a gél lakk réteg, de gondoljunk csak bele –a One Step gél lakk példájából kiindulva-, hogy milyen lehet a tartóssági viszony egy 2 rétegű, rétegenként lámpázott és egy 1 rétegű, egyszer lámpázott festékréteg között? Természetesen tartósabb lesz fényzselével.

A one step gél lakkok kifejlesztését tulajdonképpen könnyítésnek, gyorsításnak szánta a gyártó, de néha ennél is előfordulhat, hogy nem elég egy rétegben felvinni. A világosabb színek sötét körömágy esetén nem biztos, hogy egy rétegben jól fednek, ezért a sima gél-lakkhoz hasonlóan duplázni kell, természetesen nem elhagyva a két réteg között szükséges lámpázást sem.

Melyik használnád inkább? A One Step gél lakkot, vagy a sima gél lakkot? Válaszd ki a kedvenc színeid!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}