Géllakk vagy körömlakk?

Teljesen természetes dolog, hogy valaki, aki szalonban csináltatja a manikűrjét, géllakkot vagy – ha hosszabb körmöket szeretne – zselés, porcelános műkörmöt fog választani, semmiképp sem körömlakkot. Ám mi a helyzet az otthon készített díszítésekkel? Ha van egy kis időnk szépülésre, melyiket válasszuk: a géllakkot vagy a körömlakkot?

Cikkünkben a kétfajta termék előnyeit és hátrányait vesszük szemügyre, tarts velünk!
 

A körömlakk még divat?

Talán furcsának tűnhet, hogy a kérdés egyáltalán felmerül, hiszen amióta a géllakkok jelen vannak az életünkben, sőt otthoni használatra való géllakk induló készlet is kapható, amellyel gyorsan elkészíthető a manikűr, bizonyára senki nem fog nekiállni, hogy körömlakkal pingálja a körmét.

Alapvetően ez a feltevés igaz, azonban nem mindenki követi a divatot, és nem is mindenkinek van otthon a géllakkozáshoz felszerelése. Így sok esetben a drogériákban is egyszerűen és gyorsan megvásárolható körömlakk lesz az, amelyikhez fordulunk egy-egy bál, estély, parti előtt.

A körömlakkozás módszerét mindenki ismeri: a tudás anyáról lányára száll, és különösebb eszközök nem is kellenek ahhoz, hogy valaki színesre fesse a körmét egy-egy jelentősebb esemény előtt, ahová csinosan fel kell öltözni.
 

Ilyen alkalmakkor kiváló lehet a körömlakk is. Lássuk az előnyeit!

  • Egyszerű technika.
  • Többféle színben beszerezhető.
  • Vannak már gyorsan száradó változatok is.
  • Könnyen eltávolítható.
  • Könnyen korrigálható.
  • Nem roncsolja nagymértékben a körömlemezt.
  • Nem kerül sokba egy üvegcse.

 

Így azt mondhatjuk, igen, van még létjogosultsága a körömlakknak is. Mi is ezért tartunk webáruházunkban többféle színt is ebből a termékből. Nézz szét a Moyra körömlakkok között, és válaszd ki a neked tetsző darabokat!


 

Mi a helyzet a géllakkal?

Természetesen amióta ez a technika megjelent, mindenki a tartósabb és sokféle díszítést lehetővé tevő géllakkokra esküszik. Meg is értjük. Nagyszerű találmány a géllakk, amely nem levegőre köt, számtalan színben elérhető és végtelen számú körömdíszítést készíthetünk vele!

Legnagyobb előnye a körömlakkal szemben, hogy hosszabb időn át is megmarad, viselete nemcsak egy-két napra szól, hanem akár 3 hétig is bírja! Nem kell tehát heti több alkalommal időt keresnünk arra, hogy a manikűrünket rendbe tegyük.

Aki megvásárol otthonra egy géllakk kezdő szettet UV-LED lámpával, annak a szalonba sem kell eljárnia, hiszen egy kis gyakorlással a géllakkozás technikája könnyen elsajátítható.

Igaz, nem elég csak a színes folyadékot megvásárolni, többféle más termék is kell a dizájnos díszítés elkészítéséhez: narancspálca, bonder, buffer, fényzselé – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

És persze a leoldásról is gondoskodni kell: de kíméletes géllakkleoldó szerek is kaphatók kínálatunkban!

Ami nehéz lehet sokaknak kezdetben: a folyamat lépéseinek szigorú betartása. Míg egy egyszerű körömlakkozás során bátran beszélgethettünk közben másokkal, telefonálhattunk, nézhettünk tévét, itt teljesen oda kell koncentrálni. Persze később, ha már sokadjára géllakkoztunk otthon, ez a tevékenység is gyorsabban fog majd menni.
 

Szenteljünk időt a szépítkezésre!

Ne sajnáljuk az időt magunktól, ha testápolásról van szó. Igenis járjunk el műkörmöshöz, ha minket az kapcsol ki, de ha úgy gondoljuk, hogy otthon, magunk is el tudjuk készíteni a körömdíszítésünket, akkor fordítsunk erre kellő figyelmet.

Merítsünk ötleteket innen-onnan – például oldalunk képgalériájából –, vagy hagyatkozzunk teljesen a megérzéseinkre. Utána pedig álljunk neki a géllakkozásnak! A profibbak akár már egy óra alatt is végezhetnek!
 

A körömlakkozásnál figyelni kell, hogy a rétegek mindig jól megszáradjanak – ez összességében sokkal több időbe telik, mint a géllakkozás lámpahasználattal. Ha pedig a tartósság különösen fontos, akkor mindenképp az utóbbi mellett döntsünk.

A mai divat szerint nem elég csak színessé tenni a körmeinket, kell valami dísz, minta is rájuk: ez is sokkal egyszerűbben megoldható a géllakkal. Körömdíszítőkért is nézd meg a kínálatunkat, ha pedig kérdésed van, keress bennünket bátran!

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}