Amit tudnod kell az otthoni géllakozásról

A gél lakkok növekvő népszerűségének köszönhetően egyre többen szeretnék elsajátítani felvitelének alapelveit. Szeretnék otthon elkészíteni a saját körmeiket, nem akarnak körmöshöz járni. A géllakkozás egyáltalán nem boszorkányság, meg lehet tanulni.
Viszont mielőtt hozzákezdenél, alapos utánajárárásra van szükéged. Pontosan ismerned kell a folyamat fortélyait, ugyanis bármelyik apró részleten elcsúszhatsz. Azt is tudnod kell, milyen eszközökre van hozzá szükséged, és be kell szerezned a hozzávalókat.


A következőkben bemutatjuk, hogyan csinálják a profik

Szükséged lesz:
Körömreszelő, bőrfeltoló-kaparó, portalanító kefe, buffer (puha, bélelt reszelő a köröm feszínének kiegyenlítésére és bolyhosítására), Nail Prep (körömlemez fertőtlenítésére, gombásodás ellen), leoldható bonder (tapadást elősegítő anyag, egyfajta ragasztó a körmöd és a gél lakk között, segítségével tartósabbá válik a lakkozás), gél lakk a neked tetsző színben, narancspálca, leoldható fedő gél lakk (Top Gel), gél fixáló, szálmentes papírtörlő, végül pedig UV- vagy LED lámpa az egyes rétegek szárításához. Én a helyedben előre beszereznék egy géllak leoldó folyadékot is – nem egyenlő a körömlakklemosóval! - hogy amikor az eltávolítás mellett döntesz, azonnal kéznél legyen.
A helyes géllakkozás lépésről lépésre

1. Előkészítés
 • Távolítsd el az előző lakkot a körmödről. Alaposan mosd meg/áztasd be a kezed, körömkefével tisztítsd ki a körmöd alá beszorult piszkot is.
 • Körömreszelővel formáld a kívánt formára körmeidet. Ügyelj az egyforma hosszúságra!
 • Bőrfeltoló-kaparóval óvatosan nyomkodd vissza a körömágy melletti bőrkéket, ha szükséges, kapard is le. Ez nagyon fontos, hiszen ha a körömbőrre kerül a gél lakk, akkor körömdíszed egy-két nap múlva leválhat.
 • Buffer segítségével bolyhosítsd fel a körmöd felületét. Ennek a műveletnek köszönhetően jobban tapad majd a lakk.
 • Keletkezett „port“ portalanító kefével távolítsd el – ne a kezeddel, ugyanis az ujjaidról zsír kerülhet a körmödre, ami akadályozza a gél lakk megkötését.
 • Az előkészítés utolsó, ámde elengedhetetlen része a Nail Prep használata. Vízelvonó, zsírtalanító, fertőtlenítő, gombátlanító hatású. Ugye te sem szeretnéd, ha a gél lakk alatt begombásodna a bőröd? Otthon sem maradhat ki ez a lépés!

2. Lakkozás
 • A lakkozást bonderrel kezdjük, amely egy tapadást elősegítő anyag. UV- vagy LED lámpa alatt köt meg.
 • A bonder után jöhet a gél lakk. Laza, könnyed, de határozott mozdulatokkal dolgozz, és a körmöd hegyénél erősítsd meg a lakkozást. Ügyelj arra, hogy a lakkot ne vidd fel túl vastagon a körmödre, és arra is, hogy egyenletesen, szépen dolgozz. A réteget szintén lámpával köttesd meg.
 • Miután teljesen megkötött, jöhet a második réteg gél lakk.
 • Mindkét rétegnél figyelj oda, hogy a gél lakk ne érintkezzen a bőröddel! Ha mégis félrecsúszik a kezed, még köttetés előtt korrigáld narancspálca segítségével.
 • Ha a második réteg gél lakk is megszáradt, jöhet a fedőzselé (Top Gel). Ennek funkciója, hogy még tartósabbá, erősebbé és fényesebbé teszi körömdíszítésed. Szintén lámpa alatt köttesd. A fedőzselék széles választéka kapható – létezik mattító hatású, átlátszó, vagy fényes – rajtad múlik, mit szeretnél. Amire viszont ügyelj: ha otthoni használatra vásárolod, és nem vagy profi műkörmös, csak leoldhatót válassz!


3. A tökéletes befejezés
 • A fedőzselé után enyhén ragacsos marad a körmöd. Emiatt át kell törölni gél fixáló folyadékkal, amit szálmentes papírtörlővel (nem szöszölős vattával!) kell felvinned. Mintha hagyományos körömlakkot mosnál le az ujjadról - csak ne húzd át sokszor a körmön a törlőt, elég egy-két mozdulattal.
 • Ha kész vagyunk, akkor érdemes egy vékony, ápoló olajréteggel, vagy jó minőségű kézkrémmel bekenni a körömágyat és az egész kézfejedet is, így szép és puha lesz a körmök környezete is.
Az így elkészített körömdíszed tartósan ápolttá teszi kezed, akár 3 hétig is ugyanolyan szép marad! Természetesen minden, ehhez szükséges eszközt egyesével is be lehet szerezni. Ha viszont még nem foglalkoztál ezzel otthon, érdemes egy géllakk szettel indítanod, amelyben minden fontos eszközt egyszerre megtalálsz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}