Így készülj a nagy napra: legyen tökéletes az esküvői körmöd is!

A nők életében az esküvő napja az egyik legmeghatározóbb esemény. Ilyenkor azt érezzük, mindennek tökéletesnek kell lennie, az összhanghoz viszont nemcsak a legcsodásabb ruha, a legkényelmesebb cipő és a legbájosabb frizura járul hozzá, hanem egy szép körömdíszítés is. Hoztunk néhány jó tanácsot ezzel kapcsolatban. Olvasd el tippjeinket!

A készülődés ideje

Az esküvő előtt pár hónappal már érdemes felkészíteni a kezeinket is a nagy napra. Persze ez mindenkinél mást jelent. Vannak, akiknek száraz a bőrük, nekik javasoljuk a paraffinos kezelést, amiről korábbi írásunkban találsz bővebb információt.

A paraffinos kezeléssel olyan tápanyagokat, vitaminokat, hasznos összetevőket juttatnak be a bőr mélyrétegébe, amely garantálja, hogy kezeid tökéletesen puhák legyenek a nagy napon. Lehet, hogy többször is el kell végezni a műveletet a tökéletes eredmény eléréséhez, ezért ne légy rest időben felkeresni egy tapasztalt manikűröst.

A többség egyébként is rendszeresen jár szépségszalonba, de akinek még sosem volt műkörme, ne az utolsó pillanatra időzítse a manikűrös kiválasztását. Fontos, hogy egymásra hangolódjatok, megismerje a személyiségedet, te pedig lásd, hogyan dolgozik.

Bár, ha rendszeresen készítesz magadnak körömdíszítést, most is megteheted, de hidd el, egy profi szakember, aki talán hétről hétre épít körmöket menyasszonyoknak, jól tudja, mi most a trendi és mire kell figyelni.

Az esküvő előtti hajcihő amúgy is sok energiádat veszi el, kényeztesd magad nyugodtan: keress fel fodrászt, kozmetikust, manikűröst, akik profi módon szépítenek meg az ünnepre. Nem csak a ruha teszi az embert – mondhatnánk. A körmödnek, frizurádnak, sminkednek is hozzád illőnek kell lennie. Elveszítené a nagy nap a varázsát, ha folyton figyelned kellene arra, nehogy beleakadjon a körmöd valamibe, mert túl hosszú lett.

 

Milyen körömdíszítés ideális az esküvőre?

Nos, ahogy írtuk, ez elsősorban személyiségfüggő. Bár az esküvő nagyon különleges alkalom és ilyenkor minden szem az arára szegeződik, nem kell azért kacifántos körmökkel megjelenned, főleg ha egyébként egy csendes, visszahúzódó ember vagy.

De persze az is visszás lehet, ha valaki, aki hosszú, hegyes piros körmeiről volt ismert, most egy szelíd francia manikűrrel áll az oltár elé. Vállald fel személyiségedet és a manikűrössel közösen találjátok meg, melyik körömfajta, -minta, lakkszín illik leginkább hozzád.

Vedd figyelembe a kiegészítőket: a ruhád színét, a díszítést, a csokrot a kezedben. Sok fénykép fog készülni rólatok és utólag már nem lehet ezeken korrigálni. Ha piros virágokból áll a menyasszonyi csokor, nem biztos, hogy a misztikus lila vagy a divatos magenta lesz a jó szín a körmödre.

Ha viszont nyári esküvőről van szó és a díszítésben sok a sárga, narancssárga, nem ördögtől való egy kis apró mintát rakni a körmeidre ebben a színben, mégha ez nem is tipikusan erre az alkalomra való árnyalat.

 

Mi a trendi az esküvői körömdíszítésben?

Bár nincs előírva semmi kötelező az esküvői körömdíszítés terén, azért sok esetben teszik különlegessé az alkalmi manikűrt. Az egyik példa erre a strasszkövek, gyöngyök használata. Nem kell persze ezt sem túlzásba vinni, de az egyszerű francia manikűrt egyedivé lehet tenni egy-egy csillogó kő beillesztésével.

Nagy divat továbbra is a baby boomer köröm az esküvőkön. A rózsaszínes árnyalatok egyébként is nagyon kedveltek, és a milky építőzselékkel gyönyörű manikűrt lehet létrehozni.

A csipkeminta is gyakran feltűnik a körmökön és ez valóban lélegzetelállítóan gyönyörű. Amennyiben kissé romantikus alkat vagy és az esküvői ruhádon is megjelenik a csipke, bátran ajánljuk ezt a díszítést! Pro tipp: a gyűrűsujjnak az esküvőkön kiemelt szerep jut, ezért erre az ujjra stílusos, a többitől eltérő díszítést érdemes kérni.

Ha nem tudod, mi lenne a legjobb, az még inkább indok arra, hogy hetekkel az esküvő előtt keress fel egy tapasztalt manikűröst, aki tud mutatni mintákat, adhat hasznos ötleteket. De az is jó ötlet, ha szétnézel képgalériánkban, ahol alkalmi körömdíszítéseket is találsz.A menyasszonyi köröm elkészítéséhez minden fontos kelléket megtalálsz webáruházunkban: géllakkok, zselék, díszítéshez való ékszerek, matricák, kövek, csillámporok széles választékával várunk. Küldd be az esküvő napján készült képet a manikűrödről képgalériánkba, hogy segíts másokat a divatos körömdísz megtalálásában!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}