Minden, amit a színes zselékről tudni kell

Az építőzselé mellett a műkörömépítés egyik fontos eszköze a színes zselé is. Bár napjainkban kevésbé elterjedt, talán éppen ezért van az, hogy számos olyan tipikus hibát említhetünk, amit elsősorban a kezdők hajlamosak elkövetni a használat során.

Alapozás nélkül

A legjellemzőbb hiba, amit a színes zselével ismerkedők a leggyakrabban elkövetnek, az az, hogy a színes zseléket tilos egyből, előkészítést követően azonnal a körömágyra kenni, ugyanis ebben az esetben el fognak válni a körömlemeztől, így nem sokáig élvezhetjük a fantasztikus és mutatós új műkörmöket.

A megelőzés érdekében fontos, hogy megfelelően készítsük elő a körmöket, ami azt jelenti, hogy alapozó-, vagy jól tapadó építőzseléből kell építenünk egy úgynevezett tapadóhidat, egy vékony alapot, melyen kiválóan megtapad a színes zselé.
Lágy felvitel

Nem csak a színes zselé, de az építőzselé esetében is gyakori hiba, hogy a zselét erőteljes, határozott simításokkal igyekszünk felvinni a körömre, azonban ezzel csak azt érhetjük el, hogy az anyagot teljes egészében lehúzzuk a körmökről. Éppen ezért kiemelten ügyeljünk arra, hogy határozott, de mégis lágy, finom, puha mozdulatokkal hordjuk fel az anyagot a körömre.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Mire ügyeljünk a rétegvastagságnál?

Attól függően, hogy milyen típusú színes zselét használunk, előfordulhat, hogy az elsőként felvitt réteg valamivel fakóbb, halványabb, mint amilyen eredményre számítottuk. Ezekben az esetekben a megfelelő színhatás érdekében természetesen felvihetünk egy további réteget, azonban több szempontot is vegyünk itt figyelembe.

A színes zselék átlagos kötési ideje UV-fényben 3 perc. Fontos, hogy amennyiben két réteget kell felhordanunk, az alsó rétegnek is rendesen meg kell kötnie, mielőtt a következő réteget felhordjuk rá. Emellett kiemelten ügyeljünk arra is, hogy a sötétebb, pigmentáltabb zselék nehezebben kötnek meg az UV-fényben, így előfordulhat, hogy a 3 perc végén az anyag belseje puha, viszkózus marad. Ilyenkor két dolgot tehetünk: várunk türelmesen és hagyjuk tovább kötni, vagy visszaszedjük a túl vastag réteget és egy vékonyabb réteggel ismételjük meg újra.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}