Melyek a leggyakrabban használt technikák a tökéletes manikűrhöz?

Hogyan élvezhetem a tökéletes manikűrt hosszú ideig anélkül, hogy törött körmökkel, vagy csúnya körömágybőrrel kéne foglalkoznom? Mutatjuk a megoldást!

Tudtad, hogy az ápolás és a szépségápolás rituáléja nemcsak az arcápolásról, a fodrászatról vagy a masszázsról szól, hanem a körömápolásról is? Sőt! A kéz és a körmök is napi szinten ki vannak téve olyan tényezőknek, amelyek hatással lehetnek a bőrre és a körmök textúrájára. Mégis ritkán használunk speciális körömápoló kezeléseket, pedig egy kis utánaolvasással akár otthon is könnyedén elsajátítható.

Akár a klasszikus manikűrt, akár a félig tartósat, vagy a zselés körmöket kedveled, soha nem lehet megunni, hiszen olyan széles a paletta. Több tucatnyi forma, több száz szín és minta közül válogathatsz, hogy hosszú ideig élvezhesd a tökéletes végeredményt. A rendszeres manikűr által többé nem kell, azon agyalnod, hogy miért válik fel a gél lak, vagy törik le a műkörmöd.


Tippek és trükkök a tartós manikűrért!

A tökéletes manikűr érdekében gyakran szem előtt kell tartanunk néhány alapvető tippet, hogy az ápolás higiénikus és tartós legyen. Ezt megteheted egyedül, otthon, de akkor is figyelemmel kísérheted, ha szalonba mész.
 

Körömforma és körömhossz – az ideális körömformát a köröm tövénél lévő köröm alakja adja. A hosszúság tekintetében a döntés teljesen a „te kezedben van”, fontos, hogy olyan legyen, amelyikkel jól érzed magad és nem zavar a mindennapi teendőidben. Ügyelj viszont arra, hogy minden köröm egyforma hosszú legyen, hogy egységes, tiszta és ápolt összhatást biztosítson.
 

Távolítsd el a körömágybőrt – csak akkor vágd le a körömágybőrt, ha legalább 5 percig meleg vízben áztattad az ujjaidat. Ha ehhez nincs türelmed speciális körömágybőrolajjal masszírozd be őket, hogy gyorsan felpuhuljon a bőr. Ezután vigyél fel egy speciális körömágybőrkrémet vagy gélt, és néhány másodpercig masszírozd az adott területet.
 

Körömtisztítás – Kerüld az aceton alapú körömlakk eltávolítók használatát, és ne sértsd meg a körmeid, amikor megpróbálod eltávolítani a félig tartós vagy zselés manikűrt. Keress olyan útmutatókat vagy cikkeket, amelyek lépésről lépésre elmagyarázzák a folyamatot, vagy kérj tanácsot egy körömszalon szakemberétől.
 

Körömápolás – A szín felvitele előtt alkalmazz alaplakkot, hogy megakadályozd a körmök hámlását vagy sárgulását. Emellett javasoljuk, hogy manikűröd védelme érdekében a háztartási munkák során viselj kesztyűt, illetve minden szappanos mosás után kézkrémet.
 

Klasszikus, zselés vagy félig tartós manikűr?

Bármilyen típusú manikűr tartós lehet, ha az megfelelően van elvégezve, és a felhasznált termékek és eszközök minőségiek.

A hosszan tartó manikűrért például kipróbálhatod a félig tartós körömlakkot, és élvezheted a manikűrt, amely az alkalmazástól számítva akár 20 napig is eltarthat. Ez egy nagyon ellenálló lakk, amelyet UV-fény segítségével lehet alkalmazni és aktiválni. Állaga megegyezik a normál körömlakkéval, végső megjelenése a klasszikus lakkéval, tartóssága pedig több hétig is megmarad.

A gél manikűr ismét életmentő megoldás lehet. Élvezd a hosszan tartó, gyönyörű és ápolt manikűrt, megszabadulva ezzel a törő vagy hámló rémálomtól!

A körömápolással és manikűrrel rendszeresen, ha nem is gyakrabban, de havonta kell foglalkozni. Akár egy egyszerű lakkozással kezeled, akár speciális termékeket használsz a körmök erősítésére és kezelésére, tudnod kell, hogyan kell megfelelően ápolni őket, milyen gyakran és milyen lépéseket kell követni ahhoz, hogy a körmeid ne menjenek tönkre. Hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad tőle!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}