Készülj, jön a Valentin-nap: mutatjuk a legmenőbb körömdíszítéseket!

A Valentin-nap eléggé megosztja az embereket manapság. Vannak, akik alig várják, mások pedig szeretnék, ha minél előbb február 15-e lenne, mert nem tartják fontosnak ezt az ünnepet és a vele járó hajcihő inkább idegesíti őket. Akármelyik csoportba is tartozol, érdemes elolvasnod cikkünket, mert újdonságokat is megtudhatsz a Bálint-napról és mutatunk pár gyors és divatos körömdíszítési módot is.

A Valentin-nap eredete

Talán ma már nem kell mondani senkinek, hogy február 14-e a szerelmesek napja, a Valentinok és a Bálintok ünneplik névnapjukat ekkor. A hagyomány szerint ezen az ünnepen a szerelmespárok megajándékozzák egymást, nem ritka ezen a napon a lánykérés sem.

Sokan azonban nem szeretik a Valentin-napot, mert túl erőltetettnek találják és úgy gondolják, ez csak egy újabb amerikai szokás, amit átvettünk a Halloween mellett. Pedig ez nem így van! A Valentin-nap eredete az ókori Rómába nyúlik vissza, történetesen a Luperkália nevű termékenységi ünnephez kapcsolódik. Ezen időtájt már a természet is ébredezni kezd, ezért tartották február közepén ezt az ünnepnapot.

A Luperkália során a gonosz farkast – átvitt értelemben a telet, az idejét múlt dolgokat, a hideget – űzték el különböző rituális módokon. A szertartásokon sok fiatal is részt vett, akik közül jó néhány itt találta meg a párját. Valójában ez egy tavaszváró, párválasztó ünnep volt tehát. Évszázadokkal később ennek folytatásaként alakult ki a Valentin-nap, melyet az egyház is megtűrt.

A legendák szerint Valentin egy szerzetes volt, aki a 3. században élt és császári parancs ellenére adott össze fiatalokat, ezért bebörtönözték, később pedig kivégezték. Halála előtt visszaadta látását a börtönőre vak lányának, aki ezért rendkívül hálás volt.

A fiatal nőnek Valentin levelet küldött a kivégzése napján, február 14-én, és ezt így írta alá: „A te Valentinod”. Ezért lett szokás a 18. századtól kezdve üdvözlőlapot küldeni szerelmünknek ezen a napon.

Magyarországon az 1990-es években lett divat ez az ünnep, magyarosan Bálint-nap. Ma is nagyon sokan fontosnak tartják, hogy ezen a napon kifejezzék szeretetüket, együtt legyenek a párjukkal.


 

A Valentin-nap szimbólumai

A Valentin-naphoz köthető szimbólumok a következők:

  • rózsa
  • galamb
  • szív
  • virágok
  • zöldellő levelek

 

Ezeket a mintákat célszerű választanod tehát, ha kimondottan Valentin-napi körmöket szeretnél magadnak. Színek közül természetesen a vörös és a rózsaszín, no meg a fehér lesz a megfelelő erre az alkalomra.

Akár romantikus vacsorára visz a párod, akár egy hosszú hétvégét töltötök kettesben, mindenképp érdemes készülni egy szép manikűrrel. Mutatunk néhány ötletet ehhez. 

Divatos körömdíszítések Valentin-napra

A szokásos módon végezd el az előkészítést: fertőtlenítsd a kezed és távolítsd el a korábbi lakkot, zselét a körmödről. Ehhez válaszd ki az oldószerek közül a megfelelőt! Majd told fel a körömágy bőrét és reszeld át, mattítsd a körmeidet.

Ajánljuk figyelmedbe a Reszelő és buffer szett előkészítéshez és polírozáshoz termékünket, melyben minden szükséges eszközt megtalálsz ehhez a művelethez. Végezz portalanítást portalanító kefével!

Kend fel a Nail Prep-et és a bondert, de ha a One Step géllakkok közül választasz, akkor nincs szükség ez utóbbira. Elég egy rétegben felvinni a géllakkot, majd UV-lámpa alatt köttetni 30 másodpercig. A színek tekintetében igen nagy a választékunk, a piros és a rózsaszín bármely árnyalatát megtalálod kínálatunkban.

A díszítés most legyen egyedi, hiszen különleges napról van szó! Válassz öntapadós körömmatricát vagy 3D akril hatású matricát, amelyen szív, rózsa vagy valamilyen szép virág a minta. Az ünnephez illő lehet a körömnyomda használata is, ráadásul ezzel is gyorsan lehet ízléses manikűrt készíteni.

Ne feledkezz el a fixálásmentes, leoldható fényzseléről sem, mellyel csillogóvá és tartóssá teheted a díszítést.

Ötletek merítéséhez nézd meg galériánkat! A te fényképeidet is várjuk, minden elfogadott fotóért 1 pontot jóváírunk, így kedvezményekre válsz jogosulttá! Ha kérdésed van a fent leírtakkal kapcsolatban, keress minket bátran!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}