Peach Fuzz – ezt választotta a Pantone az Év színének 2024-re

Bizonyára te is nagyon vártad már a Pantone decemberi bejelentését, hogy mi lesz az év színe 2024-ben. Nos, a lepel lehullt: a Peach Fuzz lett a befutó! Ez egy igazán kellemes árnyalat – átmenet a rózsaszín és a narancssárga között –, és körmösként is nagyszerű inspirációkat meríthetsz belőle.

Mit kell tudni az Év színe bejelentéséről?

A Pantone egy világhírű amerikai vállalat, akik forradalmasították a színek használatát. Régebben ugyanis nem volt egységes színskála, mindenki más-más árnyalatot értett egy adott név alatt.

A Pantone azonban sztenderdizálta a színkatalógust, megkönnyítve ezzel a különböző iparágakban dolgozók munkáját. A cég munkássága nagy hatással van a szépségiparra, az építőiparra és a lakberendezésre, de még a csomagolóanyagok gyártására is. A divat világára pedig legfőképp!

1999 óta minden év végén kihirdeti, mi legyen az Év színe, sugallatot adva ezzel a stylistoknak, lakberendezőknek, mely árnyalatot használják fel alkotásaikban. De a kozmetikusok, műkörmösök, fodrászok is nagyon várják mindig a bejelentést, hiszen a vendégeik is előszeretettel választják azt a színt, amelyik a legnagyobb figyelmet kapja egy adott évben.
 

Hogyan választják ki az Év színét?

Minden esztendőben hosszas tanácskozás előzi meg a választást. Az illetékesek figyelembe veszik az elkövetkező időszak várható eseményeit, a közhangulatot, az aktuális divatot, de olykor a politikai események vagy a gazdasági hatások is befolyásolják a döntéshozókat.

A kiválasztott szín mindig üzen valamit. Például 2021-ben, a Covid-járvány idején nem véletlen hirdették ki egyik győztesnek az Ultimate Gray-t, amely a szilárdságot, a másiknak pedig a Illuminatinget, mely az erőt adó napfényt szimbolizálta.

A Pantone vállalat vezetői tavaly először döntöttek úgy, hogy a mesterséges intelligenciára bízzák a döntést – ez nagyon trendi ötletnek bizonyult. Az AI a Viva Magentát választotta tavaly decemberben, így ez lett a 2023. évnek a színe. A vidámságot, a lendületet és az optimizmust szimbolizálta a vörös e árnyalata.
 

Peach Fuzz – az Év színe 2024: mit kell erről tudni?

Idén visszatértek a döntéshozók a szokásos módszerhez, és a világ változásait figyelembe véve emelték ki azt az árnyalatot, amely jelképezheti az uralkodó életérzést. Ez lett a Peach Fuzz – a halvány barackszín, amely elsősorban melegséget, örömöt, nyugalmat és lágyságot sugároz.


Fontos szempont volt a választásnál, amit ki is emeltek, hogy olyan színt szerettek volna győztesként hirdetni, amely több érzékszervre is hat. Márpedig egy barackszín erre tökéletesen megfelelő. Ránézve érezzük a gyümölcs ízét a szánkban, orrunkban az illatát, szinte tapintani tudjuk puhaságát.

Emellett az empátiát is közvetíti a szín, 2024-ben az egymás megértésének, megérintésének jön el az ideje. A Peach Fuzz a Pantone szakemberei szerint azt az érzést fejezi ki, amelyet akkor érzünk, amikor azokkal vagyunk, akiket szeretünk. De ugyanígy azokat a meghitt, magányos, csendes perceket is szimbolizálja az árnyalat, amelyek örömmel töltenek el bennünket. Az egyedüllét is lehet ugyanis jó dolog, gondoljunk csak az énidőre!
 

Kínálatunk barackárnyalatú géllakkjai

E rövid ismertető után nincs más hátra, mint megismerni azokat a termékeinket, amelyek a következő évben kitüntetett szerepet kapnak: ezek a barackárnyalatú géllakkok és zselék. Többfélét is összegyűjtöttünk számodra, érdemes már a szilveszteri manikűrözéshez is megrendelned ezeket. Íme, néhány termékünk, amelyekkel Peach Fuzz ihletésű körömdíszek készíthetők:

Kísérletezz a színekkel bátran, találd meg, hogy számodra, illetve a vendégeid számára melyek lesznek azok az árnyalatok, amelyek kiegészíthetik az év színét. Szerezz be minden szükséges eszközt ehhez webáruházunkból!
 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}