Vajon mely lakkszínek a Kosok kedvencei?

Hamarosan a Kosba lép a Nap, azaz az e jegyben születettek ünnepelhetnek: minden olyan ember, aki március 21-e és április 20-a között jött a világra. Az állatöv első jegyeként a Kos a kezdetet jelenti, az energiát és a lendületet képviseli. Nem véletlen, hogy a nekik készült géllakkszettben is az erőteljes színek dominálnak. Lássuk, melyek ezek!

Éljenek a Kosok!

A Kos jegyében született emberek általában nagyon feltűnőek, hiszen irányítószerepük legtöbbször megkérdőjelezhetetlen. Ők azok, akik rendkívül szenvedélyesen állnak hozzá a dolgokhoz, sokszor vannak tele energiával, lelkesedéssel. Kezdeményező típusúak, ahogyan a Kos is az első jegy az állatövben.

A zodiákus 12 jegyre oszlik, ezen belül pedig négyféle elemet találunk: ez a tűz, a föld, a levegő és a víz. A kört a tűz kezdi, ezért a Kos tüzes elemű, akárcsak az Oroszlán és a Nyilas. Mindhármójuk bolygója is igen meghatározó az asztrológiában: a Kosoké a Mars, az Oroszlánoké a Nap, míg a Nyilasoké a Jupiter.

A Marshoz olyan kulcsszavak kapcsolódnak, mint a szenvedély, a harciasság, a bátorság, a hatalom. Ugyanez érvényes a Kosokra is: ők azok, akik néha túl hevesen viselkednek, sokszor meggondolatlanok. Eszünkbe juthat erről a faltörő kos is: nem hiába mondják gyakran e jegy szülötteire, hogy fejjel mennek a falnak.

Mindenesetre sokat lehet tőlük tanulni: a kezdeményezőkészség, a bevállalósság és az őszinteség mind olyan erények, amelyek miatt felnézhetünk a Kosokra. 

A Kos mint hódító

A Kosok – legyenek férfiak vagy nők – nagyon szeretnek hódítani. Számukra sokszor nincs akadály, elérik a maguk elé kitűzött célt. Bár van, hogy lelkesedésük néha alábbhagy – ahogy a tűz is időnként csak pislákol –, de amit elterveztek, azt legtöbbször végigviszik.

A hódítás azért fontos számukra, mert gyakran elismerésre, dicséretre vágynak, amit így kaphatnak meg. Nem szabad azonban azt hinni, hogy nem lehet bennük megbízni, a Kosok egyáltalán nem arról híresek, hogy becsapják a másikat. Sőt, nagyon is egyenes, nyílt emberek, akik gondolkodás nélkül kimondják érzéseiket.

A Kosok ezenkívül okosak, rátermettek, jól vág az eszük. Érdeklődési körük igen széles, éppen ezért vitába is szívesen keverednek, ahol megmutathatják a másiknak, mennyivel tájékozottabbak nála.

Minden jó tulajdonságuk ellenére kicsit idegesítőek is tudnak lenni, mikor türelmetlenek – például egy Bikával –, vagy hirtelen haragra gerjednek és kiabálnak, amit például egy Halak nehezen visel el.


 

Milyen géllakk való a Kosoknak?

A hagyományok szerint a Kosok kedvenc színe a vörös, de a tűzhöz és a Naphoz kapcsolódó minden más színt is kedvelnek: a sárga, a narancssárga, a kék, a lila, a bordó is ide sorolható.

A Moonbasanails által összeállított Kos géllakk szettben ezeket a színeket találod:

Ezek a vidám, napfényes színek is jól mutatják, mennyire extravagáns egy Kos, mennyire illik hozzá a vezetőszerep. Aki e szett segítségével készíti el a körömdíszítését, igazán pozitív személyiség: szeret a figyelem középpontjába lenni és a többi embert lelkesíteni.


 

Milyen körömdíszítés javasolt a Kosoknak?

Mint ahogy említettük, a Kosok eléggé élénkek, mozgékonyak, lendületesek, így a körmeikre nagyon vigyázniuk kell, mert azok figyelmetlenségből beleakadhatnak bármibe és letörhetnek. Így a Kosoknak érdemesebb kerülni a kiálló díszeket, úgymint körömékszerek, strasszkövek, szegecsek, de ezenkívül bármilyen különlegesség jól fog állni nekik.

Kosok kedvencei lehetnek például a flitterporok, melyekkel szikrázóan csillogó hatás érhető el. Jó tudni azt is, hogy a Kosok elsősorban a hegyes végű körömformára esküsznek. E kettőt összekombinálva pedig valóban ellenállhatatlanul vonzó körömdíszítés hozható létre.
 

A Kosok igényes manikűrjének elkészítéséhez mindent megtalálsz webáruházunkban, nézz szét a kínálatunkban! Ha pedig kérdésed van, légy olyan, mint egy Kos: bátran keress minket!

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}