A tökéletes karácsonyi manikűr előkészítése

Az idei évben a két utolsó bejegyzésünkben egy tökéletes gél lakkos manikűrt mutatunk be lépésről-lépésre, melyben természetesen bőven hagyunk helyet a kreativitásnak is. Az első részben most az egyik legfontosabb lépésről a "terep" előkészítéséről lesz szó, hogy aztán a második részben a legcsodásabb színeket, díszítéseket és gél lakk trükköket is ismertessük.

Ünnepi hangulatban zajlik majd az ötletelés, de ez nem jelenti azt, hogy később, tavasszal, nyáron, vagy bármilyen hangulatban ne lehetne ezen lépések mentén egy igazán harmonikus, szép és persze egészséges körömcsodát létrehozni. Apropó, egészség! Nézzük is meg, hogyan indul a felület előkészítése, és miért remek, hogy karácsonyig van még egy-két napunk, hogy mindenre időt szakíthassunk!


Tegyünk rendet magunk körül, élvezzük az ünnepet!  

Ahogyan a lakásunkban, úgy a lelkünkben, a testünkben is érdemes egy kis rendet rakni ilyenkor a borús, sötét téli napokon. Valahol ösztönösen is bezárkózik egy kicsit ilyenkor az ember, és a karantén időszaka miatt még a szokásosnál is jellemzőbb, hogy a régi dolgokon, kedves, vagy fájó emlékeken, nagy döntéseken, önismereti dolgokon törjük a fejünket.

Hogy ne tévedjünk el a szomorúság felé, érdemes az elmélyülésben is az előnyöket, a jövőre nézve pozitív hatásokat megfigyelni. Ha például a testünkkel, a bőrünkkel, vagy estünkben a körmeinkkel is törődünk egy kicsit, akkor kikapcsolódhatunk, miközben valami szépet, kedveset alkotunk.


Nagytakarítás ON!

Kezdjük tehát a manikűrt egy nagytakarítással. Szakszerűen, lemosófolyadék segítségével oldjuk le a maradék festéket, lakkot, ha műkörmünk volt, csiszoljuk is meg egy kicsit a maradék ragasztót, vagy forduljunk szakemberhez! Ha mindenhol szép tiszta és sima, jöhet egy kis polírozás, és végül a krémezés.

Ha ez megvan, nyugodtan szundítsunk egy nagyot, vagy kuckózzunk be a kedvenc könyveinkkel, filmjeinkkel, és ne higgyük azt, hogy ez nem tartozik a hasznos időtöltések közé! Nagyon is fontos, hogy kellőképpen regenerálódjunk és feltöltődjünk ahhoz, hogy utána termékeny gondolatokkal és jó egészséggel folytathassuk tovább a dolgainkat.


Körömápolás mesterfokon

Másnap, harmadnap, mikor már pihentek egy kicsit a körmök és magukba szívták a finom illóolajos, vagy ápoló összetevőket, és a sok finom és egészséges vitamint, amit például a mandarinok, narancsok, fűszeres teák és egyéb finomságok elfogyasztásával magunkba tápláltunk, akkor jöhet egy kis alapozás.

Kezdheted az egészet azzal, hogy egy papír és ceruza, vagy a netes keresőd segítségével kitalálod a mesteri művet. Ha megvan, mit szeretnél, akkor pakold elő és tisztítsd meg alaposan fertőtlenítővel és gombaölővel mind a körmöket, mind az eszközöket, amiket használni fogsz. Ellenőrizd a készleteidet, számold meg a strasszokat, díszeket, amikre szükséged lesz, készíts elő törölközőt, papírtörlőt, ecsetet, ragasztót, stb… illetve, ha a lábkörmeidet is kényeztetni szeretnéd, akkor a pedikűrkészletet se felejtsd el!


Milyen alaplakkok jöhetnek szóba?

Az alaplakkok közül az erősítő, fertőtlenítő, gombaölő hatásúak mellett a köröm egyenetlenségeit megszüntető körömkiegyenlítő lakkot s érdemes felkenned, ha tökéletes eredményre vágysz. A kálciumos körömalapozó is megér egy misét, különösen, ha nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a kacsóid. A legegyszerűbb, ha a kínálatunkban a körömápolók kategóriában az ápolók- vagy a lakkok alkategóriát nézegeted. Remek hír, hogy körömerősítő lakkból nem csak áttetsző, hanem színes is létezik, illetve a kiegyenlítőknek is több fajtája ismert!

Ha ezzel megvagy, akkor jöhetnek a színek és a kreatív alkotás! Folytasd a következő résszel!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}