A tökéletes karácsonyi manikűr – induljon a színezés!

Most, hogy az előző részből kiderült a tökéletes manikűr alapja, a testet-lelket melengető rákészülés és pihentetés, elérkezett az idő, hogy a gyönyörűséges lakkok után nyúljunk és előzetesen elkészített, vagy elképzelt terveink alapján nekilássunk a munkának! Aki még nem tette, érdemes beszereznie a kezdőszettet egy-két alap lakkal és lámpával, aztán már semmi sem állhat az utunkba!

Most egy-két trendi és klasszikus karácsonyi manikűr és pedikűr tipp következik, melyekben a színek, díszítések természetesen szabadon választhatók, mindössze ötletekkel szolgálunk a motívumokhoz, színválasztáshoz. A hónap színei még mindig a rubinvörös és az ezüst, melyek remekül beleillenek az ünnepi hangilatba is. Ugyan a karácsonyra szánt rendeléseid mostmár szűkösen, de a karácsonykor leadott rendeléseid még a két ünnep között, vagy az új év elején megörvendeztethetnek! De tapasztalt rókaként valószínűleg már amúgy is beszereztél mindent, amire az ünnepi lakkozáshoz szükséged lesz!


Egy rétegben, vagy több rétegben?

Alapvetően a precíz eredmény érdekében két réteg a legcélravezetőbb, azonban a One Step gél lakkok már egy rétegben is hatásosak. Bár ezeknél is igaz, hogy egy vastagabb alapozás és fedőlakk még tartósabbá, élénkebbé varázsolhatja a végeredményt. A hagyományos lakkok esetében minimum 2 réteg és fedőlakk javasolt, illetve termékenként olvasd el az ajánlást a biztonság kedvéért.

Szintén egy általános hit, vagy esetenként tévhit, hogy a sötétebb színek hajlamosabbak csíkosak foltosak maradni egy réteg után. Nos, ezt is körömlakkja válogatja, ugyanakkor egy második biztonsági réteg igazán belefér a csodás végeredmény érdekében. Különösen széppé varázsolja a lakkokat az egészséges körömágy ér körömbőr, ami egyfajta keretbe foglalja a műalkotást.


 

Fények és árnyékok

Igazi ünnepi hangulata lehet egy sötétebb, erősebb színnek, ha metálos, fényes hatása van, illetve, ha arany-ezüst díszekkel kombinálod. A sötét padlizsán, a fekete, a sötétbarna, a sötétkék, a mélybordó mind-mind remekül működhetnek. A kontrasztokkal is érdemes játszani, ha nem a csillogó palettáról választasz.

Kontrasztot adhatsz fekete és fehér kiegészítőkkel vagy csíkozással, élénken színek találkozásával. Ha több színre is vágysz, akkor jóval vidámabb összhatást érhetsz el, de ilyenkor a plusz kövek és strasszok már túlzó hatást kelthetnek, erre figyelj!


Szimmetria, aszimmetria

A mintákat ecsettel, vagy kövekkel is kialakíthatod, mindkettő remekül működhet. A szimmetrikus és aszimmetrikus formák, alakzatok egyaránt magukra vonzzák a figyelmet, de képesek különböző hatást kiváltani. Ha minden körmöd mintás, akkor kevésbé emelkedik ki a mintázat maga, ha egy-két díszített körmöd van nagyobb jelentőséget kap a minta.

Illetve, ha csupa apró mintás alakzatot viszel fel, akkor a figyelmet is szétszórod, ha egy-egy nagyobb vonalat, szélesebb mintát, például négyszögeket, háromszögeket rajzolsz akkor végigvezeted a tekinteteket a csapásvonalon. Ezekkel az apró optikai hatásokkal lehet játszani, ha a színválasztás már nem jelente elég kihívást. Egy csillámtetkó sem utolsó, ha a partikon is szeretnél berobbanni a figyelem középpontjába!


Erős színek fényesen, gyönyörűen

Sajnos elvitathatatlan érdeme a gyönyörű színeknek, hogy önmagukban, anyaszült meztelenül is képesek nagyot alkotni. Egy jó vörös, egy pompás kék, egy bájos rózsaszín, vagy egy tengerzöld, egy napsárga visszautasíthatatlanul vonzza magára a tekintetet és ha igényesen fested fel, kellőképpen alapozol és fedőlakkozol, akkor bizony páratlanul szépek maradnak 2-3, de akár 4 héten keresztül is!

Próbáld ki és gyönyörködj a karácsonyi mintákban és remek színekben!

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}