Szilveszteri szimbólumok a körmökön

Hamarosan itt az új év, de előtte még jön egy nagy hajtás – hiszen a szilveszteri bulikra mindenki igyekszik megcsináltatni a manikűrjét. Hogy felkészülten várhasd a vendégek hadát, bemutatjuk a legnépszerűbb szilveszteri szimbólumokat, amelyek a körmökön is remekül mutatnak. Érdekel, melyik mit jelképez? Akkor mindenképp tarts velünk!

A szilveszteri szokások

Nem egy olyan szimbóluma van a szilveszternek, amely a szerencsével, a jómóddal függ össze. Ez annak köszönhető, hogy az évzárással egy időben mindenki reménykedik egy szebb, jobb életben.

Ilyenkor az emberek jó kívánságokat küldözgetnek egymásnak, és zajosan búcsúztatják az óévet – hogy minden rossz, gonosz tűnjön el. A szilveszteri dudaszó és a pezsgőspohár csilingelése is a démonok, ártó szellemek elűzését szolgálja.

Természetesen ilyenkor mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni, hiszen az egyik babona szerint, ahogyan kezdődik az új év, az meghatározza az egész esztendőt. A boldogság és gazdagság iránti vágy a ruhákban és a kiegészítőkben is tetten érhető – éppen ezért fontos, hogy a nők műkörme is csodaszép legyen ezen a napon.
 

Melyek a legkedveltebb szilveszteri körmök?

Ha már több éve dolgozol a szakmában, akkor bizonyára tudod, mit kérnek a vendégeid leggyakrabban a szilveszteri bulizáshoz. Nem maradhat el a csillámpor, a flitterpor és a jólétet szimbolizáló strasszkövek sem. Ezek az elegáns körömdíszítések közé tartoznak.

Általuk igazán különleges manikűrök készíthetők el. Inspirálódj honlapunk képgalériájából! Ha van kedved kísérletezni, akár a 2024-es év színével, a Peach Fuzz-zel is kipróbálhatod az egyes körömdíszítőket. Véleményünk szerint sokan fogják idén kérni a barackszínt!

Ám van, hogy valaki bohókásabb körmöket szeretne – ilyen esetben jönnek jól a körömmatricák, amelyek között biztosan találsz olyat, amelyen valamely jellegzetes szilveszteri szimbólum található. Hogy melyek ezek? Vegyük sorra őket!


 

A legkedveltebb szilveszteri szimbólumok

Lóhere

Kezdjük a sort a szerencse jelképével! A négylevelű lóhere igazán kivételes növény, nem terem mindenhol! Ritkasága miatt olyan népszerű. Annak, aki időt áldoz arra, hogy négylevelű lóherét keressen, a kitartás nagy erénye. Éppen ezért jutalmat is érdemel! Így függ össze a négylevelű lóhere a váratlanul beköszöntő gazdagsággal, boldogsággal.

Malacka

A kis malac is szerencsét hoz: a babona szerint szilveszter éjszakáján malacsültet kell fogyasztani. Vidámságot, termékenységet, anyagi jólétet szimbolizál.

Kéményseprő

Az egyik legismertebb szilveszteri jelkép, hiszen ő is szerencsét hoz. A kéményseprő feladata: eltüntetni a piszkot, kormot a kéményből – márpedig a hiedelem szerint a rossz szellemek is itt tanyáznak, így végeredményben tőlük szabadít meg ez a feketébe öltözött alak.

Katicabogár

Ez a kedves kis állat szerelmet, gyermekáldást, sikeres üzletkötést jósol. Ha a körmödön katicabogaras díszítést viselsz majd szilveszter éjjelén, nem kizárt, hogy az új évben részed lesz valamilyen jó dologban. A békességet és az örömöt is jelképezi ez a kis bogár. Piros színe eleve nagyon pozitív energiákra utal.

Patkó

A lópatkó is vissza-visszatérő szimbóluma az ünnepnek. A szerencsepatkó azért jelentős tárgy, mert mágikus ereje van: képes távol tartani a gonoszt. Egyesek szerint az ajtófélfára lefelé fordított állapotban kell felszögelni, így nyújt megfelelő védelmet. Ugyanakkor szintén esküvőt is jósol.

Pezsgő

A pezsgő régen a gazdagok itala volt – ezért szokás ezzel koccintani jeles ünnepeken. A luxust, a bőséget, az anyagi jólétet vonzhatjuk be, ha ezt isszuk szilveszter éjjelén. A körmökön is megjelenhet a dísz: keresd pezsgőszínű termékeinket!
 

Válassz körömdíszeink közül!

Akármelyik szimbólumot is választod körömdíszként szilveszterre, szerezz be minden hozzávalót műköröm webáruházunkból. Géllakkok és zselék mellett sokféle körömdíszítő kelléket is találsz! Rendelj meg mindent időben, és kápráztasd el vendégeidet szerencsehozó, szép körmökkel!

 

Kategória: Géllakk

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}