2015-ös Mikulás-trendek

Nézzünk egy konkrét példát az előző cikk végén leírtakra! Fessünk (persze alapozás után) 4 körmünkre sima piros felületet, majd díszítsük azt csillagokkal (korábbi cikkben írtunk róla hogyan). Az ötödik körmöt fehérre festjük, majd a körömtőhöz 3 kristályt illesztünk.

De lehet az ötödik köröm teljes egészében flitteres vagy csillámos, vagy kirakva végig kristály strasszokkal, félkör gyöngyökkel.

Ne hagyjuk ki a francia festést!

Persze, a francia festés sehonnan sem kihagyható, de mivel ez az év arról szólt, hogy hogyan lehet kiforgatni a franciát a hagyományaiból, így most sem lehet szó szimpla franciáról.

Csinálhatsz íves franciát, amely egyúttal negative space: alapozd le színtelenre a körmöket, majd ne a körömvéget fesd más színre, hanem íves véget rajzolj, amelynek vonala a köröm egyik oldalának közepétől a másik oldalon a Marilyn-köröm csücskébe fut. A vonal feletti rész, azaz a körömvég legyen mondjuk piros, a választóvonalat pedig húzd ki ezüsttel.

Fordítva is játszhatunk a színekkel: legyen a körömlemez nagy része piros, és az ív feletti rész glitteres, kristályos, ezüst stb.

A „felcsúszott francia”, azaz amikor a körömhold területét színezzük csak el, szintén nagyon mutatós az ünnepek közeledtével. Úgy fessük pirosra a körmöket, hogy a holdat leragasztjuk, majd aranyra, ezüstre, glitteresre festjük.

A francia egyik nagyon ötletes módja a Mikulás-sapka, amikor a színtelenre vagy rózsaszínre alapozott körmökre készítünk piros (vagy bordó csillámos) francia véget, a kettő határára pedig fehér vagy ezüst sávot húzunk. Ha a francia vég vonalait nem szabályosra csináljuk, hanem a köröm egyik oldalán kissé meghúzzuk lefelé, kissé félrecsapott sipkát kapunk.

És nézzünk még egy negative space franciát! Alapozzuk le a körmöket színtelennel, majd a körömvéget vékonyan fessük feketére vagy pirosra vagy sötétkékre vagy aranyra, vagy ahogy tetszik. A köröm felületére – mielőtt a körömlakk megszárad – illesszünk kisebb-nagyobb kristályokat, így olyan látványt kapunk, mintha hó esne a körmökön.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}