Facebook
 Kezdőlap Kezdőlap - Műköröm blog - Műköröm cikkek - 5 tipp a zselélakk leoldásához
 

5 tipp a zselélakk leoldásához

Bár a zselélakk használata egyszerű, néhány esetben megszenvedhetünk a lakk eltávolításával. Általában – főleg, ha az adott lakk termékhez a saját oldószerét használjuk – a lemosás is zökkenőmentes, de előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk.

Ilyesmi akkor fordulhat elő, ha sokszor köttetett, bonyolultabb minta került a kezünkre, sok réteget alkalmaztunk, vagy nem minőségi termékeket választottunk.

Ha alufóliás módszert alkalmazunk, előfordulhat, hogy nem kezd el magától felmelegedni az oldószer, ekkor érdemes egy kicsit rásegíteni. Csavarjuk alufóliába csomagolt ujjainkat (vagy éppen az egész kezünket) törülközőbe, esetleg az egész pakkot helyezzük melegítőpárnára vagy a radiátorra. Így már biztosabb lesz a hatás.

Ha színtelen fedőlakkot használtunk (olyan esetekben is, amikor csillám vagy más dísz fixálása végett tettük fel), érdemes bufferrel lemattítani a felületet, hiszen ebben az esetben az oldószer könnyebben tud a festék molekulái közé hatolni.

Ha – bármelyik módszer esetében – nagyobb festékdarabok maradtak a körmökön, jobban járunk, ha nem állunk neki kaparászni, hanem újra beáztatjuk. Mivel a gyűszűben alkalmazott oldószer többször is használható, nyugodtan visszadughatjuk az ujjainkat a lébe. Ha pedig az alufóliás módszert választottuk, bontsuk ki a csomagot, újra mártsuk az oldószerbe a vattát, tegyük vissza a körömre és csomagoljuk vissza egy pár percre.

Elvileg a tiszta aceton is leoldja a zselélakkot, mégis érdemes olyan leoldó folyadékot választani, amely kevéssé roncsol, sőt ha lehet, táplál is. Ilyenek például az aloe vera tartalmú tipleoldók.

Ha mégis a gél-lakk lereszelése mellett döntesz, akkor a buffer használatakor kezdj egy durvább felülettel (100-as), majd ha már nem látsz színes réteget, válts finomabb felületre (120-as vagy 180-as). Reszelés közben nagyon ügyelj arra, hogy a köröm körül elhelyezkedő bőrréteget ne csiszold le, és arra is, hogy ne „reszeld túl” a lakkot, vagyis ne kezdd el vékonyítani a körmödet! Érdemes a buffer éleit egy másik reszelővel lekerekíteni, elpuhítani.

Megjelent: 2017-01-25 09:00

Kategória: Műköröm cikkek

<< vissza géllakk blog főoldaláraÚj hozzászólás
*A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező!

  
Név: *
 
Email cím: *
 
Hozzászólás: *
 
Ellenőrző kód:Mennyi 2 + 9 ?  
 
  
 
Géllakk, műköröm blog
A géllakk, műköröm blog célja, hogy segítséget nyújtson a műköröm termékek használatával kapcsolatban és az otthon is elkészíthető körömdíszítési ötleteket, tippeket mutasson be körömnyomdához, lakkzseléhez, és zselés műkörömhöz.
A műköröm blogban mutatjuk be a web áruház működését és tájékoztatunk az újdonságokról, érdekességekről és a legújabb akcióról. Ne maradj le!
Iratkozz fel a blogértesítőre!
jobb box
Blog kategóriák
Műköröm Blog főoldala
Géllakk
műköröm zselé
A honlap használata
Műköröm cikkek
Gyakori kérdések
jobb box
Blog értesítő
Keresztnév: *
Email cím: *
 Műkörmös vagyok
jobb box
 
 
webshop lezár
lablec bal
 RólunkNekedGéllakkozásMűkörömSzolgáltatásokKövess minket 
 Általános Szerződési feltételek
Adatvédelem
Kapcsolat
Oldaltérkép
Szállítási költségek
Mondd el véleményed!
Gyakori kérdések
Pontgyűjtés
Géllakk szett
Géllakk kezdőcsomag
Géllakk
Moonbasa Tiger Eye
Műköröm szett
Műköröm galéria
Műkörmös szett
Chrome por
Viszonteladóknak

Műköröm blog
5 tipp a zselélakk leoldásához
Baby Boomer körmök
Géllakk minta rövid körmökre

FacebookTwitter

 
2011 - 2017 © Netkosár Marketing Kft. www.moonbasanails.hu Minden jog fenntartva!
A weboldalon található képek, szövegek, videók, írásbeli engedély nélkül nem használhatóak fel.
lablec bal
 
 
Paintcafe.hu | ÁrGép | Nails.hu | Koromdiszites.hu
 
 
Látogassa meg a MoonbasaNails - Lakk-zselé, géllac webüzletet a ShopManian arjegyzo   
 
KezdőlapFacebookTwitter