5 tipp a zselélakk leoldásához

Bár a zselélakk használata egyszerű, néhány esetben megszenvedhetünk a lakk eltávolításával. Általában – főleg, ha az adott lakk termékhez a saját oldószerét használjuk – a lemosás is zökkenőmentes, de előfordulhat, hogy nehézségekbe ütközünk.
Ilyesmi akkor fordulhat elő, ha sokszor köttetett, bonyolultabb minta került a kezünkre, sok réteget alkalmaztunk, vagy nem minőségi termékeket választottunk.

Ha alufóliás módszert alkalmazunk, előfordulhat, hogy nem kezd el magától felmelegedni az oldószer, ekkor érdemes egy kicsit rásegíteni. Csavarjuk alufóliába csomagolt ujjainkat (vagy éppen az egész kezünket) törülközőbe, esetleg az egész pakkot helyezzük melegítőpárnára vagy a radiátorra. Így már biztosabb lesz a hatás.

Ha színtelen fedőlakkot használtunk (olyan esetekben is, amikor csillám vagy más dísz fixálása végett tettük fel), érdemes bufferrel lemattítani a felületet, hiszen ebben az esetben az oldószer könnyebben tud a festék molekulái közé hatolni.

Ha – bármelyik módszer esetében – nagyobb festékdarabok maradtak a körmökön, jobban járunk, ha nem állunk neki kaparászni, hanem újra beáztatjuk. Mivel a gyűszűben alkalmazott oldószer többször is használható, nyugodtan visszadughatjuk az ujjainkat a lébe. Ha pedig az alufóliás módszert választottuk, bontsuk ki a csomagot, újra mártsuk az oldószerbe a vattát, tegyük vissza a körömre és csomagoljuk vissza egy pár percre.

Elvileg a tiszta aceton is leoldja a zselélakkot, mégis érdemes olyan leoldó folyadékot választani, amely kevéssé roncsol, sőt ha lehet, táplál is. Ilyenek például az aloe vera tartalmú tipleoldók.

Ha mégis a gél-lakk lereszelése mellett döntesz, akkor a buffer használatakor kezdj egy durvább felülettel (100-as), majd ha már nem látsz színes réteget, válts finomabb felületre (120-as vagy 180-as). Reszelés közben nagyon ügyelj arra, hogy a köröm körül elhelyezkedő bőrréteget ne csiszold le, és arra is, hogy ne „reszeld túl” a lakkot, vagyis ne kezdd el vékonyítani a körmödet! Érdemes a buffer éleit egy másik reszelővel lekerekíteni, elpuhítani.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}