3 tipp a téli kézbőr-ápoláshoz

A hideg téli idő szárító és ráncosító hatását érdemes ellensúlyozni egy kis speciális kézápolással télen. Ha az alábbi 3 tippet betartod, a tél hátralevő részében is élvezheted puha bőrödet, erős körmeidet és szép, esztétikus kezeidet.
Körömápolók1. Hidratálni, hidratálni, hidratálni!

Persze, nyáron is szükséges a távozó nedvesség pótlása, de a fagyos-szeles télben is kihagyhatatlan az ápolási procedúrából. Óriási különbség, hogy nyáron könnyű, vizes krémekkel hidratálunk, míg télen tilos ezek használata (különösen elindulás előtt), hiszen a bőr felszínén maradt, és a felső rétegeibe beszívódott víz megfagyhat, több kárt csinálva, mint hasznot. Télen inkább zsíros vagy olajos krémekkel érdemes a kéz bőrét ápolni, amelyek védelmező réteget is képeznek a bőr felszínén, támogatva annak védekezőrendszerét.

2. Télen is radírozzunk!

Akárhogy is küzdünk a hidratálás és bőrpuhítás területén, nem nagyon fogjuk tudni elkerülni a bőrkeményedések megsokasodását a kezünkön, ahogy a téli fokozott elszarusodást és hámréteg gyors kiszáradását sem. Ezeket a folyamatokat részben ellensúlyozhatjuk krémekkel, de ezek csak akkor lesznek hatékonyak, ha rendszeresen eltávolítjuk a bőr felületéről az elhalt hámsejteket és a bőrkeményedéseket. Ha a friss bőr felszínre kerül, akkor tudnak a krémek hatékonyan beszívódni, és a javuló oxigénellátás, az élénkülő vérkeringéssel kiegészülve szép bőrt eredményez majd.

A radírozást megoldhatjuk olívaolajjal kevert kristálycukorral, grízzel vagy búzakorpával is.

3. Pakolunk és maradunk

Télen sem szabad elfelejtkezni a hosszabb hatóidő révén hatékonyabb ápolást és mélyebb táplálást biztosító pakolásokról sem. A nagy klasszikus a glicerin, de bátran próbálkozhatunk a langyosított (nem felforrósított!) olajokban történő 20 perces „kézfürdővel” is. Nagyszerű ápolást nyújt a sheavaj, amely a pici babák bőrének ápolására is alkalmas bőrnyugtató és hidratáló alapanyag. Ha nem akarunk krém kenegetésével pacsmagolni, áztassuk langyos zsíros tejben a kezünket, majd megmosás nélkül itatgassuk szárazra egy konyhai törlővel és kenjük be a szokásos kézkrémünkkel.

A webáruházunkban található körömápolókkal pedig tovább fokozod a körmeid védelmét és egészségét!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}