4 vízfestékes körömfestés

A vízfestékkel készült festmény-megjelenés könnyed, érdekes lendületes megjelenést ad a körmöknek. Készíthetünk ezekkel a módszerekkel friss tavaszias, szenvedélyes nyári, szomorkás őszies vagy téli, esetleg karácsonyi ünnepi körmöket is. Minden a színek kiválasztásán múlik.

Mutatunk olyan módszert is, amely valóban vízfestékkel készül, de ugyanezt a hatást elérhetjük körömlakkal is. Nézzük!

Vízfestéses technika akril festékkel
Alapozzuk le színtelen körömlakkal a körmöket, majd vigyük fel egy-két rétegben az alapszínt. Ha világos színekkel akarunk dolgozni, ez főleg fehér vagy egészen világos legyen, hiszen az akril festék egyáltalán nem fed. Ha nem fehérrel dolgozunk, vegyük figyelembe vagy próbáljuk ki, hogy a transzparens (azaz átlátszó) akril festék réteg az alapszínnel együtt milyen színt ad ki végül. Ugyanezt megtehetjük sötét alappal is: próbálkozzunk, mi látszik és mi nem.

Miután felvittük az alaplakkot, várjuk meg míg megszárad, majd húzzunk rá egy réteg mattító lakkot.

Pöttyös Gél lakk
A kép csak illusztráció!

Ez jobban fogja majd az akril festék réteget, mert a felszíne nem olyan sima mint egy fényes lakké. Vegyünk egy kis tálcát, amiben mélyedések vannak, ez lehet például egy akril keverő tálca is. A tálca mélyedéseibe tegyünk a választott akril festékeinkből borsónyi darabokat, majd öntsük fel vízzel és addig kevergessük egy narancsfa pálcával, amíg fel nem oldódik teljesen a festékpötty.

Fogjunk egy vékony díszítő ecsetet, mártsuk az első színbe és kedvünk szerint pacsmagoljunk vele a körmökön. Ne vigyünk fel egyszerre túl sokat, mert csak befolyik a körömágy mellé. Időről-időre hagyjuk megszáradni, és ha színt váltunk, előtte is, különben a két szín keveredni fog.

Szép sorban használjuk az összes színt. A korábban felvitt rétegekre is visszatérhetünk újra, hiszen itt nem a szín egyenletes felvitele a lényeg, hanem a foltosság. Ha kész vagyunk, hagyjuk teljesen megszáradni, majd fixáljuk egy színtelen fedőlakk-réteggel.

Vízfestéses technika körömlakkal
Alapozzuk le a körmünket az előző tecnika szerint, egészen odáig, hogy felvisszük az alapszín réteget. Itt már bátrabban játszhatunk majd a színekkel, hiszen a körömlakkból készült „vízfesték” réteg egy picivel jobban fed, mint a szimpla változata.
Ha megszáradt az alap, cseppentsünk az első színből egy alufóliára, majd cseppentsünk rá körömlakkhígítót (ha nincs, jó a körömlakk-lemosó is). Ne legyen sokkal több a lemosó a lakk mennyiségénél. Keverjük össze vékony ecsettel alaposan, majd a fentebb említett módon vigyük fel. Végül zárjuk le egy fedőlakk réteggel.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}