5 galaktikus körömminta 2.

Telihold - Folytassuk még pár szóban a Telihold körömminta festését! Hogy valósághűbbé tegyük a Holdat, cseppentsünk egy csepp fehér festéket a műanyag lapra, majd adjunk hozzá fél csepp feketét.

Fogpiszkálóval keverjük össze, majd hordjunk fel össze-vissza foltokat a fehér foltra, hogy úgy nézzen ki mint az égitest, ha az éjszakai égboltról ránk mosolyog.

Csillagok gyanánt festhetünk vékony dekorecsettel (vagy szintén fogpiszkálóval) egyszerű kereszteket, átlósan áthúzott kereszteket, pöttyöket...

Csillagköd

A csillagködökről mostanában tudunk meg egyre többet, hiszen a Nasa fejlett űrteleszkópjai egyre-másra küldözgetik haza a lenyűgözőbbnél-lenyűgözőbb képeket. A csillagködök tulajdonképpen színes gázfelhők, amelyek kisebb és nagyobb meteorokat és egyéb sziklákat, csillagközi port stb. tartalmaznak.

Ez a minta is fekete alapra készül (amelyet szigorúan alapozólakkra vigyünk föl). Ha megszáradt a lakk, válogassunk össze néhány, egymástól elütő színű lakkot, amelyeket a fotók alapján ideillő színűnek érzünk. Hússzín, mustár vagy kanárisárga, világoskék stb. Mindegyikből tegyünk egy egy pöttyöt a műanyag lapra, majd kicsipkedett szivacsdarabok segítségével tunkoljuk össze velük a körmeink felületét. Igyekezzünk a gomolygó, keveredő, egymást részben átfedő, szerteágazó ködfoszlányokat érzékeltetni.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Végezetül olyan csillámos fedőlakkot érdemes használni, amelyben apróbb és nagyobb csillámok is vannak, ezek fogják képviselni a csillagközi anyag kisebb-nagyobb darabjait.

Galaktikus kavargás

Vizes márványtechnikával is gyönyörű galaktikus körmöket készíthetünk. Nagyon sokszor leírtuk már a technika menetét lépésről-lépésre, így ezt most nem tesszük meg, csak annyit teszünk hozzá, hogy erre is érdemes a végén glittereket tenni.

Színátmenetes galaktikus égbolt

A minta fekete alapra készül (ne felejtsük el az alapozást!). Válasszunk három olyan színt, amelyek egymás mellé téve színátmenetet képeznek. Ha éjszakai égboltra gondolunk ezek lehetnek a sötétkék, világoskék, fehér, de gondolkodhatunk bíbor, vagy lilás árnyalatokban is.

Színátmenetes hatást többféleképpen is festhetünk. Az egyik módozatnál cseppentsük egymás mellé a festékeket a szivacsra, olyan szorosan, hogy összeérjenek. Illesszük a szivacsot az egyik hosszanti körömágyhoz, majd „hengerítő” mozdulattal vigyük fel a festéket a körömre.
A másik lehetőség, hogy az egyes színeket kis kitépett szivacsdarab tunkolásával visszük fel egymás mellé rendezett sávokban.

Végül erre is vihetünk fel glitteres fedőlakkot. Ha a kisebb-nagyobb glitteres fedőlakkban kevésnek találjuk a nagy glittereket, kipecázhatunk néhányat és sűríthetjük a számukat a körmeink felületén úgy, hogy kiemeljük a lakkból az ecsetet és a rajta található nagy glittereket fogpiszkálóra vesszük és óvatosan a mintába helyezzük.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}