5 különbség a körömlakk és a gél lakk között, amit te is imádni fogsz

A gél lakk napjainkban már nem újdonság, és nem olyan elérhetetlen innováció, amelyhez kizárólag szakemberek segítségével juthatsz hozzá. Manapság nagyon sok helyen beszerezhetőek a gél-lakk elkészítéséhez szükséges eszközök, és ha figyeled az akciókat, akkor nem is kell olyan nagy befektetéseket tenned ahhoz, hogy te is készíthess otthon szépséges és tartó körmöket.

A gél lakkal sokkal tisztábban, precízebben, egyszerűbben és gyorsabban készíthetsz változatos körömmintákat. A körömminták egy része úgy készül, hogy az előzetesen felvitt rétegeknek meg kell száradniuk ahhoz, hogy a fölé kerülő „pingálás” szép tiszta vonalakkal legyen felvihető. A körömlakk esetében ez akár több óra várakozást is jelenthet egy-egy bonyolultabb minta esetében, nem is beszélve arról, hogy az újabb felvitt lakkréteg ismételten feloldhatja az alatta levő lakkot, így elkenődhet az egész.

Gél lakkozás esetében az egyes rétegeket külön-külön meg kell köttetni, de ez fél-egy percet vesz igénybe maximum, és az új réteg nem oldja az alsót, így kényelmesen és precízen dolgozhatsz vele (sőt, ha rontottál, le is tudod törölni köttetés előtt).

A gél lakknak nem kell száradási időt hagyni, hiszen mindössze a lámpa alatt kell köttetni, és ez csupán perceket vesz igénybe. Egyes körömlakkok esetén, ha több réteget viszel fel, még a száradás után is érzékeny lehet a lakkréteg, így „készülnek” akaratunk ellenére éjszaka a takarómintás körmök.

A gél lakk – normál használat mellett – kb. három hetet bír ki lepattogzás, sérülés nélkül. Ez az időszak a körömlakkal összehasonlítva (amely ha öt napot kibír, már jó), óriási különbség, rengeteg időt és kellemetlenséget megtakarít számodra.

A gél lakkot bátran átfestheted leoldás nélkül, ha meguntad a színét/mintáját. A körömlakkal ez nem javasolt, több okból sem: ha két nap után kerül sor az átfestésre, már akkor is nagy valószínűséggel repedések vannak rajta, amelyek mentén a vastag festékréteg hamarosan le fog peregni. Egyébként sem érdemes a körömlakkot nagyon sok rétegben felvinni, márpedig egy jól fedő festés legalább két réteget (plusz egy alapozót) feltételez.

A gél lakkot tartóssága miatt ritkábban kell eltávolítanod, így kevésbé terheled a szervezeted az oldószerrel való találkozással!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}