5 végtelenül egyszerű körömminta Halloween-re

A Halloween ugyan még kissé idegen ünnep a hazánkban, de egyre kevésbé tudunk ellenállni a kapcsolódó vicces, mutatós, hangulatos vagy éppen megbotránkoztató szokásoknak. Az egyik legjellegzetesebb trend az ijesztő, gusztustalan vagy visszataszító, esetleg szellemekhez, halottakhoz és sírokhoz kapcsolódó dekorációk és látvány-részletek alkalmazása.
A gasztronómia egész ágazatot épített már erre e törekvésre, sőt, ha borzongani akarunk, bátran nézzünk külföldi bulvár lapokat a neten, amelyek részletesen mutatják be, melyik sztár milyen maszkmesteri művel emelte egy-egy Halloween-party fényét (letépett körmök, felvágott szemek stb.), ma már ezt tényleg élethűen tudják csinálni.
Nézzünk néhány egyszerűbb körömmintát, amellyel mi sem fogunk szégyent vallani, ha ezen az izgalmas ünnepen minket is meghívnak egy baráti társaságba!

Pókhálós körmök

A pókháló az egyik legegyszerűbben elkészíthető minta. Az alapja egy három szárú csillag, amelynek ágai közé a középpont felé gömbölyödő íveket rajzolunk. A pókhálót elhelyezhetjük a körmök közepére is, de úgy is nagyon izgi, ha a sarokba rakjuk a középpontját, mert akkor olyan, mintha a szoba sarkából fityegne a körömre.

A pókhálót idén szupertrendire is megcsinálhatod: ha színtelen alapra teszed, negative space mintát kapsz, ha pedig minden körmödön máshova teszed a középpontját, akkor az idén divatos, ún. dinamikus körömfestést valósíthatod meg, vagyis olyan mintát kapsz, amely minden körmön ugyanaz, de mégis más.

Nagyon mutatós, ha úgy készítesz francia festést aránylag hosszú körmödön, hogy csak a körömvégre teszel pókhálót.

Vérfröccsenés

Az egyik legegyszerűbb körömfestési módszer a „fröccsentés”, természetesen nem csak piros lakkal, bármilyen színnel elkészíthető. Halloween-kor azonban hófehér vagy nude alapra, vérvörössel érdemes elkészíteni, hiszen akkor fogja azt a hatást nyújtani, mintha egy puszta kézzel végzett boncolást fejeztünk volna be éppen akkor.
A minta elkészítése úgy történik, hogy egy szívószálat belemártunk a körömlakkos üvegbe kb. 2 mm mélyen, és pár pillanatig benne is tartjuk, hogy a belsejébe is befolyhasson a festék. Határozott mozdulattal kiemeljük, a köröm fölé tartjuk, és egyet, nagy erővel belefújunk. Előtte ki is tesztelhetjük, hogy milyen távolságról, milyen erővel kell fújni, hogy igazán mutatós eredményt kapjunk.

Szemek és szellemek

Ugye emlékeztek rá, hogy gyermekkorunk rajzfilmjeiben (pl. Tom és Jerry), onnan lehetett tudni, hogy szellemek vannak egy sötét szobában, hogy a szemgolyóikból a fehéren világító részt lehetett csak a koromfeketeségben látni. Feketére vagy sötétbordóra festett körmeinkre könnyen varázsolhatunk ilyen gonoszul izzó szemgolyókat, semmi másra nincs szükség, csak egy pontozóra (kényelmeseknek két vagy háromféle méretben).

A legegyszerűbb változat a két színű szem: a lealapozott körömre elhelyezünk pontozó segítségével egy nagy fehér pöttyöt, ebbe egy feketét, majd újra egy fehéret (persze egyre kisebbeket). A leghatásosabb, ha a pöttyök nem pont középen helyezkednek el, hanem a kör peremén.

Készíthetünk sárga külsejű (majd fekete, majd fehér) szemet, piros külsejűt (majd fekete majd fehér), akár mindenből egyet, egy körömre, ha nagy nyüzsgést akarunk.

Pókiszony

A szemeket más körömmintában is felhasználhatjuk. Például nagy, ronda, szőrös pókot úgy készíthetünk, ha egy kicsire összesodort vattadarabot hullámcsatba tűzünk, belemártjuk fekete festékbe, rányomjuk a körömre, majd amikor megszáradt, a fenti metódussal szemeket, végül lábakat rajzolunk neki.

A pók egyszerűbb verziója, ha óriási pontozóval egy nagy fekete pöttyöt teszünk le, majd a peremére elhelyezünk egy szempárt (a fent leírtak szerint) és nyolc pici pálcikalábbal fejezzük be. Ilyen pici pókból érdemes sokat tenni egy körömre, hadd hemzsegjenek ezek a kis „édesek”.

Varrat

A varrat mintája egy hosszabb vonal, amely rövidebb vonalakkal van keresztezve. Elhelyezhetjük francia festés mosolyvonalán, de önmagában is, lehet egyenes vagy ívelt. Ez utóbbi lehet zombi vagy halálfej szája is, akkor csak két fekete pöttyöt kell mellé rajzolni.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}