A műköröm hordás veszélyei és amit tehetünk ellenük 2.

A műkörmös tevékenységével szembeni elvárások.A legfontosabb elvárás, mindenek felett, a higiénia! Ez vonatkozik az alkalmazott törülközőkre, kendőkre, gézlapokra, amelyek látványosan fehérek és foltmentesek kell, hogy legyenek. Vonatkozik az eszközökre, amelyet minden vendég után, de lehetőleg minden következő vendég előtt, látványosan fertőtleníteni kell! Sajnos a manikűr eszközökkel számtalan fertőzés vihető át az egyik kézről a másikra, senki nem vállalhatja ezt a kockázatot.

A szakember biztos keze, óvatos és gondos eljárása szintén nagyon fontos. A manikűrözés közben bekövetkező balesetek – bevágás, szúrás, lemaródás stb. – több okból is veszélyesek: a nem megfelelően fertőtlenített eszközökről a nyílt hámsérülés nagyon könnyen és erőteljesen felülfertőződik, a különböző mélységű sebek a kézen igen fájdalmasak lehetnek, ráadásul ahogy a kezünket használjuk, újra és újra felszakadhatnak, vagy utólagosan is befertőződhetnek. Az igazi rémálom, ha a műköröm építése során valamilyen vegyszer belekerül a keletkezett sérülésekbe, azt esetleg marja vagy gyulladást idéz elő benne.

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A szakmai tudás nagyon fontos!

A szakmai fogások elsajátítása és folyamatos fejlesztése is nagyon fontos feladat. Ha fellevegősödik a műköröm, az nem csak csúnya vagy a stabilitást veszélyezteti, hanem kiváló melegágya a vírusoknak is. Emiatt mindenképpen érdemes olyan műkörmöst keresni, aki szereti a szakmáját és kíváncsi annyira, hogy folyamatosan fejleszti a tudását az újabb termékek, eljárások megismerésével és állandóan kész tapasztalatokat szerezni, illetve kollégákkal cserélni vagy megosztani.

Egy jó szakember presztízskérdést csinál a munkája körülményeiből, különleges hangsúlyt fektet a higiéniára, gondosan odafigyel a munkája menetére és eredményére, és mindig törekszik a piacról az elérhető legjobb minőségű (ár-érték arányú) termékek kiválasztására.

A munkáját és a vendégeket tisztelő műkörmös válaszol a kérdésekre, utánaolvas a bizonytalan dolgoknak, aktív résztvevője szakmai kluboknak és fórumoknak, rendszeresen képezi magát. A hétköznapi életben sokkal többet elárul egy műkörmösről, hogy a szakmai párbeszédben mennyire vesz részt, szemben azzal, hogy milyen „art” versenyeken nyert.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}