Férfiaknak műköröm?

Napjainkban már nem csak a nőket érintik az egyenrangúsági törekvések, hanem a férfiakat is. Egyre többször láthatjuk, hogy olyan tevékenységek, amelyek korábban csak a nők privilégiumai voltak, most a férfiaknak is „kijárnak”.

A kozmetikai kezelések, szőrtelenítés, hajfestés, szolárium, magas sarkú (-talpú) cipő, és igen, a legutóbbi idők nagy slágere, a körömfestés. Ellentmondásos még ezeknek a vívmányoknak a megítélése, vannak, akik nemtelenedést kiáltanak, vannak, akik bátornak nevezik az úttörőket, és van, aki semleges álláspontot képvisel.

A műköröm nem feltétlenül tartozik szorosan ebbe a tárgykörbe, hiszen a célja a férfiak esetében nem annyira a dekoráció vagy a feltűnőség, hanem az ápoltság biztosítása vagy a sérülések kezelése.
Sok férfinak olyan a munkája, ami nagyon igénybe veszi és tönkreteszi a kéz bőrének és a körömnek az állagát. Legyen az autószerelés, vagy vegyszerekkel való munka, mosószeres vízbe nyúlkálás, valamilyen fizikai behatás és igénybevétel, vagy esetleg az időjárás viszontagságainak kitett kezek, bizony hamar meglátszanak a negatív hatások.
És sajnos sok férfi rágja a körmét vagy az ujjai körül a bőrt, ami szintén nagyon meglátszik és az ápolatlanság látszatát nyújtja.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A negatív hatások ellensúlyozására alkalmas a férfiak esetében a műköröm, amelyet betört, beszakadt vagy lerágott körmök kiigazítására is használhatunk. A műköröm felépítése során a körülölelő körömbőr is ápolásra kerül, a kezelés segít a lerágott bőr megújulásában, begyógyulásában is.
A műköröm felrakása a körömrágási hajlam csökkentésében is szerepet játszhat, hiszen készteti a viselőjét, hogy vigyázzon rá, illetve – mivel vegyszer – nem jó ízű, undort vagy veszélyeztetettség-érzést kelthet.

Természetesen, ha azt igényeljük, a műkörmös szakember úgy készíti el a „férfias” műkörmöket, hogy az avatott szemen kívül senki észre sem veszi, hogy mesterséges dologról van szó. A férfi manikűr szabályainak megfelelő színtelen, nem túl fényes, rövid, legömbölyített végű, fehér mosolyvonalú műköröm az ápoltság és nem a férfiasság elvesztésének jele.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}