Gomba vagy műköröm, ez itt a kérdés – 2. módszerek

Az innentől felsorolt szereket szabadon váltogathatjuk. Természetesen a maximális hatékonyságot az adja, ha mindegyiket egyszerre bevetjük, de bármelyiket nyílik alkalmunk használni, az csak jó lehet

Lábfürdő: Többféle lehetőség is van, egyformán hatékonyak, ki-ki ízlése szerint választhat, vagy végig is próbálhatjuk, hogy nekünk melyik válik be. Az alap összetevők az ecet, a fokhagyma és a grapefruitmag-olaj. Az ecet lehet esszencia vagy akárhány százalékos ecet, de az almaecet is kiváló. Fertőtlenít, puhítja a bőrt és ápol. A grapefruitmag-olaj is parazitaellenes, fertőtlenítő és immunerősítő hatásáról ismert. A fokhagyma úgyszintén nagyon erős fertőtlenítő.
Kiegészítésként próbálhatunk még izsópfű-teát vagy tengeri sót (Himalája sót) rakni a lábvízbe. Ezt a fürdőt minden este meg kell ismételni, hosszú heteken át, hiszen a gomba igen makacs jószág.

Dunsztkötés: ugyanezeket a szereket használjuk, mint a lábfürdőnél, csak nagyobb koncentrációban. Először a bőrfelületet kenjük be valamilyen hidratáló krémmel. Egy löttyintés ecetben nyomjunk szét egy gerezd fokhagymát, majd mártsunk bele egy vattát vagy kisebb pamutrongyot és tegyük a körmünkre. Burkoljuk be folpackkal vagy gumikesztyű levágott ujjával. Addig hagyjuk rajta, amíg jólesik, akár egész éjszakára is (bár ha másnap egész nap cipőben vagyunk, inkább csak lefekvés előtt pár órára hagyjuk fent a dunsztkötést, hogy tudjon szellőzni is a körmünk).

 

Lábápolás
A kép csak illusztráció

Ecsetelés: Száz százalékos illóolajjal végezzük, inkább a körmökön, mintsem a bőrön. Lehet izsópolaj, kakukkfűolaj, teafaolaj, grapefruitmag-olaj. Egyszerű és gyors metódus a köröm reggeli ápolására. Az ecseteléshez fültisztító pálcikát használhatunk és a fent említett olajokon kívül jó lehet még a propolisz (igen erős fertőtlenítő hatásáról ismert) és az ezüstkolloid-oldat. Kenjük be a köröm egész felületét.

Nagyon fontos a használati tárgyaink csírátlanítása is. A zoknik, cipők, törülközők fertőtlenítése alapvető, hiszen bármikor visszafertőződhet a láb. A fertőtlenítés itt is történhet formalinnal. Tegyük a fertőtlenítendő tárgyakat nejlonzsákba, tegyünk mellé – cipők esetén a belsejükbe is – formalinnal átitatott vattapamacsot és zárjuk le a zsákot légmentesen. Nyári időszakban a napon “aszalás” is kiváló módszer, hiszen a nap sugarai fertőtlenítenek és a gombák amúgy is a sötét és nedves helyeket szeretik, így menekülnek a világos, meleg és száraz területekről.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}