Köröm-elsősegély

Mindannyiunkkal történnek “körömügyi” balesetek. Legyen az a gondosan ápolt és növesztgetett körmeink beszakadása-letörése, vagy az aprólékos figyelemmel elkészített lakkozás megsérülése a száradás előtt egy pillanattal. Összegyűjtöttünk néhány praktikát, arra vonatkozóan, hogy hogyan legyünk könnyedén úrrá az ilyen bosszantó helyzeteken.

Beszakadt köröm

Ha beszakad a köröm, az egyrészről nagyon bosszantó, más részről nagyon fájdalmas és fertőzésveszélyes tud lenni. Ha minden körmünk szépen egyforma hosszúra és alakúra van kialakítva, és éppen elégedettek lennénk a manikűrünkkel, na pont akkor szoktak ilyen balesetek történni, és rögtön kezdhetjük a bosszankodást, a kezünk kinézetének ziláltsága okán.
Ha nem a körömvégen, hanem a körömágyat érintő területen törik/szakad be a köröm, az akár vérezhet is, a sérült vagy fedetlenül maradt körömágy befertőződhet.

Így a dolog mindenképpen megoldás után kiált: Illesszük a helyére a szakadást, majd körömreszelővel finoman reszeljük egységesre a köröm felületét. Teafilterből vágjunk ki egy akkora darabot, amekkora befedi a köröm szakadásának teljes területét. Húzzunk egy réteg színtelen lakkot a körömre, majd csipesz segítségével nyomkodjuk bele a lakkba a filterdarabot, úgy, hogy tökéletesen befedje a törött körömrészt. Ügyesen igazgassuk el a köröm széle, a körömágy felé, hogy ott se legyen szabadon álló törés-, szakadásvég.

 

Lábápolás
A kép csak illusztráció

A lakkozás sérülései száradás alatt

Ó hányszor előfordult már, hogy a száradás előtt egy pillanattal, amikor már a gondos lakkozással megelégedve dőlnék hátra, akkor egy önkéntelen mozdulat hatására összekoccannak a körmeim, és egy másodperc alatt teszem tönkre félóra gondos pingálás eredményét!

Ilyenkor rendszerint az a vége, hogy lemosom, ne is lássam, viszont mind a rákent lakk, mind az idő és az energia kárba vész, sőt felesleges igénybevételnek teszem ki a körmeimet. Egy ügyes trükkel megpróbálhatjuk azonban ebben a helyzetben is menteni, ami menthető: a sérülthöz képeset a másik kezünk mutatóujjának begyét mártsuk körömlakklemosóba és nagyon finoman érintgessük/ütögessük meg vele a sérült lakkfelületet. Ha ügyesen csináljuk, a lakkréteg annyira fellazul újra, hogy magától terülni kezd és szépen eltűnik a sérülés. Biztonság kedvéért újabb lakkréteget húzhatunk rá befejezésként.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}