Körömminták, díszítőelemek

Néhány éve jelentek meg, és máris meghódították a világot a különféle körömlakkba és műkörömbe ágyazható aprócska és nagyobb díszítőelemek. Így a százféle szín, a színes körömlakkokba kevert picurka díszek, a csillámos és metálos felületek és a legutóbbi idők különleges felületűre száradó körömlakkjai mellé felsorakozott a szinte műalkotásként tündöklő “berakásos” körömtrend.

Segítség, idegen anyag a körmökön!
A műköröm anyagába és a zselé-lakkok felületére illesztett díszek állhatnak egyedül is, de kombinálhatóak díszítőlakkal, csillámporral és egyéb díszítőelemekkel is. A kristályok, csillogó kövek, miniatűr formák a koronát teszik fel a díszítésre: befejezik és kiemelik annak szépségét. A kövek állhatnak egymagukban, néhányan vagy sort-vonalakat alkotva is.

Más-más színű kövek és kristályok teljesen eltérő irányba tolják el a köröm-minta hangulatát. Az áttetsző vagy szivárványos apró kristálykövek tisztaságot sugároznak és nagyon elegáns megjelenésűvé varázsolják a körmöket. A sötét színű, "mély" darabok, mint a bordó, sötétkék vagy fekete csiszolt kövek ördögi-dominás jelleget, dögös eleganciát sugallanak. Az áttetsző, átmeneti árnyalatok, mint napsárga, világoskék, halványlila gyermeki frissességet, leheletnyi naivitást adnak a körmünk mintájának.

A ráillesztett diszek egyik csoportja a köröm alapmintáját adja meg. Ezek a különféle mintázatú hálók. Ugyan megalapozzák a mintát, de nem mondhatnánk, hogy háttérbe szorulnak, hiszen az ilyen típusú körömfestés általában nagyon merész, feltűnő. A hálós minták sokszor csak leheletnyi kiegészítést kapnak, ami teljessé teszi a köröm hangulatát, meghatározza a temperamentumát.

Körömminták, díszítőelemek
A kép csak illusztráció

A szemhéjunkat már meghódította, most jöhetnek a körmök!
A csillámporral nehéz mellé lőni. Az alap fehér vagy áttetsző változat szinte minden mintát egységbe foglal, kevés kivétellel bárhol alkalmazható. Éppúgy alkalmas a visszafogottság jegyében készülő halvány minta kialakítására, mint a merész színeket alkalmazó lendületes vagy démonikus körmök felturbózására is. A színes csillámpor azonban már egyáltalán nem hordoz visszafogottságot, feltűnő és lendületes, egyedi és merész, csak az vállalja be, aki tudja is viselni! Az arany- és ezüst csillám pedig kifejezetten alkalmi viselet, de csak ha nagy felületen alkalmazzuk. Francia manikűr körömvég felőli részén, indák kanyarjaiban, virágok szirmain elszórt pöttyökön csajos és vagány megoldás.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}