Létezik-e bőrbarát körömdekorációs termék?

Lássuk, a körömápolás során mely termékcsoportok és mely anyagok okozhatnak testi tüneteket! A nitro cellulóz a körömlakk, illetve a műköröm kopásállóságát adja, ez biztosítja, hogy a külső fizikai behatások ne tudjanak nyomot hagyni a dekoráción.

Különféle gyantákat, illetve műanyagokat használnak a műköröm, illetve a körömlakk tömegének, valamint a megfelelő tapadási tulajdonságoknak a kialakításáért.

A csodás, ragyogó színek és a sosem látott árnyalatok is nagy árat követelnek: a különféle színezékek, csillámok és még sokféle ritka fém ötvözeteiből és oxidjaiból készülnek.

Ugyanakkor vannak törekvések arra vonatkozóan, hogy a körömlakkok és körömápolószerek, valamint a körömépítési alapanyagok bizonyos összetevőit – és itt természetesen elsősorban a legallergénebb összetevőkről van szó – lecseréljék természetes anyagokra. Akinek ez fontos, érdemes ezen a területen tájékozódni, hiszen nem biztos, hogy az ilyen jellegű cserék a termék minőségének rovására mennek, és – különösen, ha valaki folyamatosan festi a körmét vagy egyfolytában műkörmöt hord – sok jót tehet magának azzal, ha mentesíti a szervezetét bizonyos anyagok bevitelétől.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A „natúr” vagy „öko” címkével kapható termékek ezen a területen olyan jellemzőket takarnak, mint, hogy „nem, tartalmaz toluolt/formaldehidet/mesterséges színezőanyagot”, vagy „csak természetes színezőanyagot tartalmaz”, „növényi olajokat tartalmaz”, „növényi vagy gyógynövény-kivonatokat tartalmaz”. A mesterséges színezőanyagok kiküszöbölése önmagában is igen sokat jelent.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}