Milyen kézhez milyen színek és minták illenek?

A kezünkhöz illő minták és színek kiválasztása első körben bonyolultnak tűnhet, pedig nem nehezebb feladat, mint az öltözködés. Alapvetően jó, ha úgy tekintünk a körmeinkre, mint az outfitünk kiegészítőire. A nehézség csak abban van, hogy a körmeinket nem cserélgethetjük olyan könnyedén, mint egy övet, egy nyakláncot vagy éppen a szemfestésünket.

Az alapszabályok mellett (a bőrünkhöz illő színek kiválasztása, a kezünk formájához és stílusához illő forma kiválasztása) azt nagyon fontos figyelembe venni, hogy sajnos ugyanazokat a körmöket fogjuk "hordani" a hétköznapi, az elegáns, a munkahelyi vagy a hálószobai toalettünkhöz is. Gondoljuk végig, hogy az összkép ne legyen se túlságosan eklektikus, se nevetséges.

A bőrünkhöz illő színek

Vegyük először az alapszabályok alapszabályait. Biztos ismeritek az öltözködésből, az emberek "évszak szerinti besorolását", vagyis, hogy vannak az ősz, nyár, tavasz és tél típusok. Ennek egyik fontos szegmense a színekre vonatkozik, hogy a téli és nyári típusok bőre fehér, kékes árnyalattal, a tavaszi és őszieké rózsaszínes vagy barnás árnyalatú, A tél típus jellemző hajszíne a barna, a tavaszé a szőke különböző árnyalatai, a nyáré széles skálán mozog, de ezüstös árnyalata van, az őszé pedig a vöröst is beleértve, bármilyen színű lehet, de mindig meleg árnyalatú.

Érdemes ennek utánajárni, részletesebben is, a lényeg az, hogy a tavasz és ősz típusúak természetes színeihez a meleg színek illenek, míg az utóbbiak bátran párosíthatóak a hideg színekkel, mert azok kiemelik a típus melegségét, temperamentumát.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

Kézkarakterek, körömstílusok

Így már könnyebben eligazodunk a választható színek csoportjai között. Most nézzük a jelleget, stílust. Alapszabályként elkönyvelhetjük, hogy ha a kezünk ápolt, hibátlan (sérülés és foltmentes), akkor szinte bármilyen stílusú körmöt viselhetünk. A harmincas évek vége felé kezd a hölgyek keze "karakteresedni": megjelenhetnek vagy hangsúlyossá válhatnak szeplők és anyajegyek, és sajnos ekkor már meglátszik a házimunka és egyéb igénybevétel a kacsókon.

Attól függően, hogy mennyire vékony és áttetsző a bőre, mennyire látszanak az erek-inak, mennyire száraz vagy ráncos, a kezek különféle hangulatot árasztanak magukból.

Igyekezzünk ehhez igazodni, vagy legalább is figyelembe venni, hiszen egy lestrapált kéz feldíszítve inkább visszatetsző, mint stílusos. Egy-egy látványosabb megjelenés alkalmával érdemes különleges kézápolási módokat is igénybe venni, akár pakolások, vagy szalonkezelések formájában.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}