Műköröm-formatrendek 2013

Nehéz dolga van annak, aki mostanában a körömtrendeket szeretné összefoglalni! Olyan sok és sokféle irányzat, hangulat és stílus kap helyet egymással párhuzamosan, hogy talán könnyebb lenne azt beazonosítani, ami nem divat.

Legjobban tesszük, ha a trendekről szóló beszámolónkat már az elején két részre osztjuk, formai és festési divatra. Ez a kettő meglehetősen önálló úton jár és hatalmas változatosságot tesz lehetővé. Valamint ismerjük be: tulajdonképpen mindkettő önállóan is megér egy misét.

A körömformák igazi változatosságát a műkörmök – és azok között is a sablonnal épített verziók – térnyerése tette lehetővé. A korábban népszerűvé vált szögletes, mandula vagy hegyes kialakítású vég most nevetséges egyszerűségnek tűnik a szinte végtelen változatosságú térbeli szerkezetet kiadó edge, wedge, pipe, bridge és társaik extrém és még extrémebb formáihoz képest.
A legfőbb eltérés ezek között abban áll, hogy a körmök oldalsó része mennyire húzódik le és milyen szöget vagy ívet zár be a ujjvonallal (van amelyik a csúcsnál körbeér), illetve hogy milyen a köröm forma kialakítása (éles, kétélű vagy gömbölyű).

Az egyik legnépszerűbb körvonal-kialakítás a szögletes vagy Monroe-fazon mellett a Stiletto, azaz a hegyes tőr fazon. Ennek fölülről nézve hosszan elnyújtott hegye oldalnézetből a korábban felsorol pipe és edge szerkezetek tükrében nagy változatosságot mutat.

Műköröm-formatrendek 2013
A kép csak illusztráció

A festés és minták széles változatossága talán négy fontosabb szálra fűzhető fel. Természetesen az egyszínű festés örök divatja most is él, de a színskála tovább finomodik. A különleges színárnyalatok, a színátmenetesség és a felület változatossága teszi különlegessé ezt az irányvonalat. A többszínű festés egyik ága a nonfiguratív irányvonal. A foltos, pöttyös, csíkos, kockás mintázatok a színösszeállítástól függően lehetnek dominásak, felszabadultak, naivak vagy vidámak.

A harmadik fontos csoport a figuratív festés, amikor valamilyen tárgynak, személynek, figurának festjük ki a körmeinket (pl. Tini Ninjás körmök), vagy konkrét tárgyakat festünk rá (pl. cseresznye).

A negyedik a díszítőtechnikákat alkalmazó vonal, ahol indák, virágok, csipkék, hálók szolgálnak a festés alapeleméül. Mindegyik területen alkalmazhatunk csillámot, kristályokat, gyöngyöket, akril díszeket, de inkább az utolsó két irányra jellemzők.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}