Műkörömdivat

A divat világában az ősz és a tavasz jelent fordulópontot, hiszen ekkor váltják egymást a melegebb és a hidegebb időre szóló trendek. Ugyanez a váltás a köröm-, és műköröm divatra is igaz, hiszen a melegebb időben hordott világos vagy nagyon élénk színekre, bohókás és merész mintákra épülő trendeket felváltják az őszi irányzatok.

Nézzük, melyek ezek az idén? Hogyan legyünk szuperdivatosak?
Kezdjük a színekkel! A szürke, mint szuperdivatszín továbbra is tombol. Önmagában, árnyalataiban és más színekkel együtt alkalmazva (pl. francia festés részeként) töretlen a népszerűsége. A másik divatszín a kék és annak minden árnyalata, főleg a farmeranyagok színeiben: indigó, feketés, királykék stb. A két szín együtt alkalmazva verhetetlen.

Szintén nem most kezdődött a barnák divatja. A kakaó és a kávé különféle változatai (latte, capuccino, espresso), a mogyoróbarna különféle mélységű árnyalatai dominánsak lesznek továbbra is, a divat minden területén. Az említett három szín közül bátran alkossunk színpárokat vagy -hármasokat, mindezekhez szerezzünk be valamilyen farmer kiegészítőt és verhetetlenül trendik leszünk!

A formákat és a díszítéseket tekintve a körömdivat télre a visszafogottság felé indul el.

Festés és minták

A díszítések területén az absztrakt formák adják az alapokat. Vicces és izgalmas az a trend, amely a körömhold és a mosolyvonal kihangsúlyozásával és tologatásával játszik. A francia festés alternatívájaként szivárog be a köztudatba az a festési forma, amikor a teli színre festett körmön eltérő színű "hold" díszeleg. Akár meghökkentő színösszeállításban is érvényes ez a technika, pl. szürke alapon fehér hold. Figyelemfelkeltőek azok a körmök, amelyeken a mosolyvonalat észrevehetően eltolják a körömágy felé, akár a köröm feléig is vagy még tovább. Itt is jellemző a nagy kontraszt,pl. szürke alapon vérpiros körömvégek.

A nonfiguratív minták mellett a retró hangulatú körömrátétek: csipkék, újságpapír-darabok népszerűek. Természetesen még mindig divat az ombre festés és a kristályok, strasszok rátétként való alkalmazása.

Lábápolás
A kép csak illusztráció

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}