Olvadt fém a körmökön...

Évek óta nagy divat és egyre növekszik a népszerűsége a fémszíneknek és fémfelületeknek a körmökön. Többféleképpen is meg lehet oldani a „fémesítést”, nyilván a népszerűséggel nagy lökést kapott a dolog innovációja is.

Fémpigmentek

A piac úttörői voltak ezen e téren a gyöngyházas lakkokhoz hasonló apró aranyszemcséket tartalmazó lakkok. Sokféle volt ezekből, áttetsző alappal, vagy egészen sárgába menően, majd megjelentek a színes-fényes pigmentekből állók, színes alappal.

Pár évvel ezelőtt volt nagy sláger a „bogárszínű” lakk, amely a benne rejlő, fémes színű pigmentek miatt színjátszós volt, mint egy rózsabogár. Ilyen lakkot többféle árnyalatból is lehetett kapni, mint pl. bronzos-sárgás, vagy kékes-zöldes, narancsos-vöröses stb.

Aranyfüst

Természetesen nem csak aranyból létezik az a hajszálvékony fém fólia, amelyet a körmök díszítésére/takarására alkalmazhatunk. Transzfer fóliának is nevezik, a felületére szinte bármilyen minta nyomtatható és különféle alakzatok véghatóak ki belőle. A fóliát saját ragasztójával tudja a szakember, vagy az ügyes amatőr elhelyezni a műkörmökön.

Krómozott körmök

A tavalyi évben terjedtek el azok a körömlakkok, amelyek rendkívül magas fényükkel és élethű fémes árnyalatukkal olyan hatást keltenek, mintha az ember valóban olvasztott aranyba/ezüstbe nyúlt volna, illetve, mintha krómozva/nikkelezve lennének a körmei. Azóta ennek számos változata látott már napvilágot, nem csak körömlakkban, hanem gél-lakk formátumban és körömzselés formátumban is kapható.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Fémszínű körmök, egyszerűen, házilag

Ha totális fémhatást szeretnénk a körmeinken, de nem akarunk drága lakkokkal vagy műkörömmel kísérletezni, próbáljuk ki a házi módszert, alufóliával. Alapozólakkal lekent körmeinkre még száradás előtt simítsunk nagyjából a körmünk formájára vágott alufóliadarabot, úgy, hogy az ujjaink felé eső körömágynál kezdjük, és sugárirányba, körkörös mozdulatokkal haladunk óvatosan, egy fültisztító pálcika segítségével. Így tudjuk elérni, hogy ne gyűrődjön a fólia, és „puklimentes” legyen a felület. Ne nyomjuk a pálcikát lefelé, inkább nagyon finom mozdulatokkal, oldalirányba simítsuk!
Ha megszáradt az alapozólak, és emiatt teljesen belekötött a fólia, a lelógó széleket távolítsuk el körömollóval, vagy a szabad körömvégeknél reszelővel. Végül magas fényű fedőlakkal adjunk még fémesebb csillogást a körmeinknek.
TIPP: az alufóliáknak két oldala van, egy fényesebb és egy mattabb, előre döntsük el, hogy melyiket használjuk, és figyeljünk, hogy ne keveredjen a kettő a körmeinken!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}