Ötletes és egyszerű: körömnyomda

Napjaink körömdivatja igazán tobzódó és burjánzó, ami a színeket és a mintákat is illeti. Szinte nincs olyan stílus és minta, ami ne lenne elképzelhető a körmökön, és a környezetünkben található tárgyak, anyagok is potenciális mintaforrást képeznek, gondoljunk csak a madártollra, a mákra, vagy az újságpapírra.

Sokan vagyunk azonban, akik nem rendelkeznek kellő kézügyességgel ahhoz, hogy ezt a gazdag és változatos világot megjelenítsék a saját körmeiken (még az ügyesebbik kezükkel az ügyetlenebbikre menne, de fordítva…). Nem szégyen, a műkörmösök között is találunk olyan szakembereket, akik technikai érzékkel és ízléssel rendelkeznek, de művészi hajlamokkal esetleg már nem. Nekünk nyújthat óriási segítséget a körömnyomda, amely egy mozdulattal varázsol a kezünkre szebbnél-szebb mintákat.

A nyomdázáshoz szükségünk lesz kétféle színre, egy alapozólakkra és természetesen a nyomdázás eszközeire: mintalemezre, stemplire és lehúzóra. Az eszközöket többnyire készletben kaphatjuk meg. Készítsük elő alapozólakkal a körmeinket. Amíg szárad, válasszuk ki a mintát és a színeket. Fessük fel az alapszínt a körmökre, hagyjuk megszáradni.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A kiválasztott mintába (a minta irányát alapul vevő) függőleges mozdulatokkal kenjük fel a másik színű körömlakkot, ügyeljünk arra, hogy elég bőséges legyen a mennyiség, hogy a minta “ficakjait” egyfromán kitöltse, majd egy határozott mozdulattal, a lehúzó segítségével távolítsuk el a fölösleget.
Fogjuk a stemplit, és a párnás végét a lemezre merőleges egyetlen mozdulattal nyomjuk bele a mintába felvitt festékbe, úgy, hogy először szemre igazítsuk a párna közepére a mintát, majd szintén egyetlen függőleges irányú mozdulattal emeljük el. Nagyon vigyázzunk, hogy a művelet közben ne tegyünk oldalirányú mozdulatokat, mert elmosódhat a minta.

A minta körömre történő felhelyezése úgy történik, a köröm oldalsó szélén húzódó körömágyhoz illesztjük a stempli külső szélét, majd görgető mozdulattal, oldalirányból “simítjuk” fel a stempli párnás végén elhelyezkedő mintát. A végén érdemes fedőlakkal fixálni a művünket.

Természetesen a nyomdakészlethez leírás is jár, sőt a használatról rengeteg videót találhatunk az interneten. A rendelhető mintalemezek száma korlátlan és folyamatosan bővül.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}