Otthon is elkészíthető Mikulás-ünnepi körmök

A műkörmös szalonban elkészült szép körmeidet akár otthon is átfestheted, a szakember instrukciói alapján. Ez főleg most, az év végi ünnepek idején hasznos, amikor egyik héten lehet Mikulásos, másik héten sima téli, aztán karácsonyi, majd szilveszteri minta is a körmeiden, anélkül, hogy ellátogatnál a szalonba.

Az internet tele van kreatívnál kreatívabb ötletekkel a minél egyszerűbben kivitelezhető körömfestésekre vonatkozóan. Csokorba gyűjtöttünk néhányat, amelyeknek alaplépéseit akár te is továbbfejlesztheted, hogy kialakítsd saját mintáidat.

Az egyik legegyszerűbb a „karácsonyfaminta”, amelyet megfordítva akár Télapó szakállának is használhatsz. Fess a körmeidre alapszínt, ami akár lehet a téli szezon nagy slágere, a piros (de kedved szerint lehet valamilyen halvány pasztell szín is, mint a régóta hódító porcelán-rózsaszín).

Celluxból vagy valamilyen rugalmas ragasztószalagból vágj le két kétcentis darabot. Illeszd a körmeidre V betű formában, úgy, hogy a szalagok végei a körömágyadon keresztezzék egymást, és a körmöd két szélét érintse a másik végük. A szabadon hagyott piros körcikkelyre keresztbe ragassz vékony csíkokat (de akár cérnával is körbetekerheted az ujjad végét, jó szorosan), majd a közeit fesd le zöldre. Ha leszedted a „szerelvényeket”, egy girlandokkal díszített fenyőfát látsz a körmödön, amelyet színes pöttyökkel tovább díszíthetsz.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ha ugyanezt pirossal készíted és elhagyod a girlandokat, már csak fehér szegély és pompon kell neki, máris mikulás-sapka lesz belőle. Ha fordítva és fehérrel teszed a V betűt a körmödre a ragasztószalagokból, a körömágyi részre szemet-orrot festhetsz és kész is a Mikulás-arc!

A télapó fehérrel szegett kabátja és fekete öve az egyik legjellegzetesebb részlet a mikulásesemény képi világában. Fesd pirosra a körmeidet. A körömvégeket – akár egyenesen, akár francia ívvel – fesd fehérre. Húzz egy fehér csíkot a körömvégekre merőlegesen, a körmöd középső részén, teljes hosszában. Ezt keresztezze egy fekete vonal, a köröm felezővonalán. A fehér és fekete csíkok találkozásánál pici ezüsttel övet is pingálhatsz.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}