Pingáljunk csíkokat, cseppentsünk pöttyöket! 1.

Ismered azt a művészi fotósorozatot, amelyet Emma Summerton készített a W magazin számára a pöttyökben és pöttyök között feszítő George Clooney-ról? Ez volt – még tavaly decemberben - az első biztos jele annak, hogy a geometrikus formák, elsősorban a csíkok és pöttyök idén is főszerephez jutnak a divatban. A csíkos és a pöttyös bohókás világa búvópatakként van jelen a divat palettáján, hol feltűnőbb, hol visszafogottabb, egyszer főbb, máskor pedig mellékszerephez jutva.

Geometrikus minták a divatban

A különféle szélességű, színű és mintázatú csíkok vagy különböző átmérőjű pöttyök mind teljes ruhadarab, mind kiegészítők formájában megállják a helyüket. A pöttyös és csíkos anyagok az extravagánstól az elegánsig minden stílushoz kiválóan passzolnak, és minden esetben egyediséget és egyéniséget kölcsönöznek a belőlük készült ruha viselőjének.

Nem szabad megfeledkezni az optikai hatásukról sem, ha anyagot választunk a ruhánkhoz, vagy éppen pöttyös-csíkos készruhát néztünk ki, vegyük figyelembe, hogy attól függően, hogy hova esnek a pöttyök, kiemelhetik vagy elnyomhatják a testrészeinket!

Sok esetben pedig a csíkos-pöttyös kiegészítő az, amely felteszi az i-re a pöttyöt, oldja a ruha szigorúságát, vagy éppen megbolondítja kissé túl szigorú stílusát. Ilyen kiegészítő lehet a pöttyös vagy csíkos köröm, amely merész és trendi, ugyanakkor az otthoni elkészítése szinte gyerekjáték. A változatosságnak csak a fantáziánk és a körömlakk-kollekciónk szabhat határokat.

Műköröm blog
A kép csak illusztráció

Pettyegetett körmök

A pöttyök elkészítésének technikája, ha nagyobb vagy ha kisebb pöttyökről beszélünk is, ugyanaz: valamilyen “pöttyözőeszköz” segítségével helyezzük el a lealapozott és alapszínnel lekent körmökön. Eszközül számos dolgot választhatunk. Természetesen a manikűr-ipar erre is kínál professzionális megoldást: a pöttyözőecsetet vagy az ilyen ecsettel piacra dobott “pingálólakkokat”.

Ha nem fűlik a fogunk extra kiadáshoz, próbáljuk ki a Rotring hegyét, a gombostű fejét, a fogpiszkálót. Természetesen, ha nagyobb pöttyöket szeretnénk, óvatosan a normál körömlakk-ecsettel is megpróbálkozhatunk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}