Tetszik-e a körömfestés a férfiaknak?

Természetesen a kérdésre a válasz attól függ leginkább, hogy melyik férfit kérdezzük. Vagyis nem lehet általánosságban azt mondani, hogy a férfiak utálnák vagy éppen elvárnák, hogy a barátnőjük körmöt fessen vagy műkörmöt rakasson rendszeresen.

Általánosságban inkább azt mondhatnánk el, hogy a férfiak a szeretett nőre bízzák a toalettje részleteit, nekik a leginkább az számít, hogy az összhatás kiegyensúlyozott és vonzó legyen. Mivel a férfinak nagyon fontos egy nő iránti vonzalmában az esztétikum (a nő alakja, megjelenése, ízlése, öltözködési stílusa), ha már együtt vagyunk valakivel egy ideje, nagyon mellé nem lőhetünk. De vannak dolgok, amelyek bizony komoly ellenérzéseket tudnak kiváltani...

Ellene

Ha a festett köröm vagy a műköröm bármiféle diszharmóniában vesz részt, az a férfiak számára nehezen megbocsátható és taszító. Legyen az egy olyan körömlakk-szín, ami nem tetszik, nem illik a ruha színéhez vagy stílusához, sokkal jobban fennakad rajta a férfi szeme, mint a toalettbe harmonikusan belesimuló manikűrön.

Ha a köröm ápolatlan, koszos, töredezett, „ne adj’ isten” rágott, ha a felrakatott hosszú műkörömből kettő hiányzik, vagy a szépen festett körmeinkből kettőről lekapartuk a lakkot, ezek mindegyike olyan látványbeli sokk, amelyet nehezen felejtenek el.

A körömfestés olyan elfoglaltság, amelyet jó ha nem otthon végzünk (járjunk szalonba), vagy nem akkor, amikor életünk párja otthon tartózkodik. Ugyanis a legtöbb férfinek bántja az orrát a lemosóhoz és lakkokhoz (ragasztókhoz és körömzselékhez) kapcsolódó erős vegyszerszag.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Mellette

A férfiak nagyra értékelik, ha a partnerük csinos, ha mások megfordulnak utána, és rajta is látják a magabiztosság ragyogását. Ha ennek az összképnek része a körömminta, azt is szívesen fogadják, anélkül hogy külön véleményük lenne róla.

Ha nem csak alkalomszerűen, egy-egy alkalmi ruhához festjük a körmünket, akkor már nagyobb szerepet kap a színek kiválasztásánál a férfi ízlésvilága. Körkérdések tanúsága szerin az erősebbik nem természetesszín-párti, ezen kívül gyengéjük a mélyvörös, tűzpiros, a türkiz és a korall szín.

A szépen festett köröm a szexuális fantáziáknak is markáns része lehet: ahogy az izgalmas és vérforraló színekre festett körmök fel-feltűnnek a nő kezén, amint a férfi testtájain kalandozik... ez nőnek-férfinek egyaránt pajzán gondolatokat ébresztő kép.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}