Van rajztehetséged?

Annyi új eszközt találnak és fejlesztenek ki manapság a köröm pingálásához, hogy az ember lánya alig tudja már követni. Ehhez még hozzájönnek ugyanezen eszközök házi változatai, és a lehetőségeknél már tényleg csak a fantázia, és főleg a kézügyesség szab határt.

Annyi új eszközt találnak és fejlesztenek ki manapság a köröm pingálásához, hogy az ember lánya alig tudja már követni. Ehhez még hozzájönnek ugyanezen eszközök házi változatai, és a lehetőségeknél már tényleg csak a fantázia, és főleg a kézügyesség szab határt.

Nézzük, milyen eszközök vannak a lakkokon és rátéteken, ne meg persze nyomdákon kívül, amelyekkel mintázhatjuk a körmeinket! Elsősorban olyanokra gondolunk, amelyekkel adott a szabad rajzolás lehetősége, na persze azoknak, akik tehetséget és késztetést éreznek hozzá.

A legegyszerűbb eszközök

Minimális befektetést sem igényel, hiszen minden háztartásban található fogpiszkáló, nagy fejű gombostű. A fogpiszkálóval mintákat is tehetünk a körmökre: óvatosan vonalat, vagy pöttysort is pingálhatunk. A gombostű hasonló metódusok eszköze: mindkét végével vonalazhatunk és pöttyözhetünk is, csak a vastagság között lesz óriási különbség.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ecset

Az előzetesen alapszínnel kifestett körmök egyedi pingálásának legegyszerűbb eszköze egy nagyon vékony ecset. Bármilyen színű lakkba mártva festhetünk vele virágokat, indákat, kockákat, pöttyöket, és mindent amit tudunk/akarunk. Arra figyeljünk, hogy vagy a világos lakktól haladjunk a sötét felé, vagy minden színváltáskor alaposan mossuk ki. Ha sokat használjuk egyhuzamban, akkor is érdemes menet közben kimosni, mert beleszáradhat a lakk az ecset közepébe.
Nemrég írtunk egy olyan festési módszerről, ahol a legyezőecsetet csak leheletvékonyan festékbe mártva „zizi-csíkokat” festettünk a körmökre.

Céllakkok

Nem írtuk el a címet, természetesen nem a gél-lakkokról, hanem olyan céllakkokról és -eszközökről fogunk itt írni, amelyekkel szabadkezes rajzokat készíthetünk a körmeinkre.

Mindenki által ismertek a díszítő, és pontozó körömlakkok, amelyek speciális – általában nagyon vékony – ecsettel kerülnek forgalomba. Ezekben általában semmi különleges nincs, akár mi magunk is készíthetünk ilyet, pl. a normál lakkecset vékonyabbra vágásával.

Újdonságnak számítanak a körömtollak, amelyek úgy néznek ki, mint egy filctoll. Egy vagy két véggel rendelkeznek, amelyeken ecsetet vagy csőtollszerű végződést találunk. Különböző vastagságban kaphatóak, a két végűeknél a kettő eltérő méretű.

Van amelyikben akril festék van, van, amelyik körömlakkot tartalmaz és természetesen számtalan

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}