Virágos kedvű körömfestés egyszerűen

Korábban írtunk már arról, hogy ezen a nyáron a karakteres virágos körömfestés a divat. Ugyanakkor rendkívül népszerű a nagy, homogén flekkeket tartalmazó mintázási mód is. Ez a kettő találkozik az alábbi, elnagyolt virág mintában, amelyben az a jó, hogy a nem túl ügyes kezűek is elkészíthetik, ugyanakkor ötletes, friss, nyárias, aranyos és szupertrendi.

Félhold, nem csak törököknek

Az örömhír az, hogy ez igazából nem egy konkrét minta, hanem most bemutatjuk azt, hogy ha megtanulsz félholdat festeni, azt hányféleképpen tudod mintaként alkalmazni a körmödön.

A félhold megfestésének egyik egyszerű módja, ha gömbölyű végű sebtapaszt használunk sablonnak. Érdemes néhányszor a kezünkre ragasztani, hogy csökkenjen a tapadása, nehogy leszedje a körömlakkot a ragasztás helyén.
Először fessük ki a körmünket arra színre, amelyet az ív színének szánunk. Száradás után helyezzük fel a ragtapaszt a megfelelő helyre, majd a maradék felületet fessük át a másik választott színnel. Száradás után távolítsuk el a ragtapaszt.

Mit nevezünk félholdnak? Lendületes ívet, amely a köröm valamely szélére tapad, és a köröm felületétől eltérő színnel van kiöltve. Olyan, mint amilyet természetes módon is láthatsz, a festetlen körmödön, a körömágy feletti részen

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Ebből a természetes jelenségből jött az a divat, hogy az egyszínű körmön a természetes félholdat eltérő színnel emeljük ki, érdekes ellenpontját vagy alternatíváját adva ezzel a francia festésnek. Ha a természetes félholddal szembeni részen, vagyis a köröm végén helyezel el egy félholdat, szintén nagyon izgalmas hatású, és most divatos körömmintát kapsz.
Ha mind a két ívet megfested, egymással szembe fordítva, akkor érdekes „almacsutka” forma lesz az eredmény.

Hej tulipán, tulipán...

Ha pedig a köröm két oldalsó szélére tapadva fested meg az íveket, akkor jön ki a címben is emlegetett tulipán. Az íveknek nem kell teljesen körvonalba haladni, a legszebb akkor lesz, ha a köröm középvonalának két oldaláról indul az alsó körömágynál, és a köröm két oldalán, a körömágy vége alatt egy pár milliméterrel kanyarodik ki az ív, és fut ki a szélére.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}