Az Erő legyen a körmeinkkel! 1.

Néhány hete került sor a Star Wars hetedik részének bemutatására, és emiatt az egész világ SW-lázban ég

Természetesen mi sem hagyhatjuk ki, hogy támogassuk az olvasóinkat abban, ha valamilyen jelt akarnak adni arról, ha rajongók, ezért összegyűjtöttük néhány Csillagok háborúja körömminta-elkészítési leírást az igazi rajongók és/vagy a legújabb divat követői számára.

Ha nem szeretnénk sok időt töltetni a mintával, vagy tisztában vagyunk a kézügyességünk korlátaival, válasszuk a teljesen leegyszerűsített arcokat.

A rohamosztagos sisakjának megfestéséhez alapozzuk fehérre a körmöt. Vékony fekete ecsettel a köröm negyedénél a képzelt hosszanti tengelyre merőlegesen, annak két oldalán húzzunk egy-egy rövid vonalat, amely alapja lesz egy lefelé néző derékszögű háromszögnek. A háromszög rövidebbik befogója a körömszélek felől helyezkedik el, a háromszögnek ezt a rövidebbik oldalát rajzoljuk kissé ívesre. A két szem alatt, kb. a körmök felénél lefelé görbülő, szigorú szájat rajzolunk, amelyet keresztirányú fehér vonalakkal szaggatott vonallá teszünk. Végül, a köröm negyedénél megfestjük a két pötty közé a felfelé mutató egyenlő oldalú háromszöget (l. egy fotót a sisakról).

Darth Vader arcához feketére alapozzuk a körmöt (persze érdemes alá színtelen alaplakkot tenni), majd szürkével, vékony ecsettel húzzuk meg a sisak homlokvonalát, amely két egymás mellé tett félkörből áll, a köröm egyharmadánál (szemöldök-szerűen). Ez után jön a híres sisakrostély, amelyhez a köröm negyedénél keresztirányú vonalat húzunk, és erre, a szemek irányában merőlegesen párhuzamos, középről a szélek felé egyre rövidülő vonalkákat rajzolunk. Az összességében háromszöget alkotó sisakrostély három sarkába pöttyöket teszünk.

Egy másik változat szerint Darth Vader arcát a szemöldökívek alatt másként folytatjuk: a szemek két szürke félkörből állnak, amelyek íve a szemöldökök alá illeszkedik. A sisakrostélyt egy teli szürke háromszög szimbolizálja, amelyre utólag festjük rá a csíkokat.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}