Csodás körmök, nyári menyasszonyoknak 1.

A nyár nem csak a fesztiválok, hanem a kézfogók szezonja is. A verőfényes és meleg időben csodás, hajnalig tartó esküvői partikat csaphatunk, ha akarunk mezítláb mehetünk férjhez (ekkor ne feledkezzünk meg a pedikűrről és a lábunkra készítendő látványos körömdíszítésekről sem!), és ha szerencsénk van, holdfénynél vacsorázhatunk vagy hajnalig nézhetjük a csillagokat.

A menyasszonyok nyári trendje sokban különbözik a téliektől, hiszen a hideg évszakban egyfajta „jégkirálynős” hangulat lengi be a trendi mintákat. Nyáron a felszabadultság, a természet szeretete, az életigenlés ott bujkál a szigorúbb manikűrökön is, és bőséggel helyet kapnak a trendekben a hippis, romantikus, retró, vintage irányzatok is. Csapjunk hát bele, hogy is néz ez ki idén!

Porcelán ombre virágfüzérrel

Igaz, hogy az ombre évekkel ezelőtti trend és napjainkban kezd kissé kikopni a körömdivatból (de a ruha- és hajdivatból korántsem!). Ebben a mintában azonban az a különleges, hogy úgy visz színt a menyasszonyi körömbe, hogy nem lesz tőle csiricsáré. Érdemes az ombrézéshez használt árnyalatot hozzáigazítani valamilyen, a ruhán található részlethez.

A köröm alapját hófehér flekk adja, ha igazán porcelános hatást akarunk elérni, legjobb, ha gél-lakkot használunk, azt is esetleg több rétegben. Ha megszáradt a lakk, egyszerű szivacsos technikával a körömtőtől kiindulva (de ha jobban tetszik, a körömvégen is kezdhetjük, csak az kissé feltűnőbb), leheletvékonyan ombrézzuk be a körmöket. Húzzunk rá magas fényű fedőlakkot, az ráerősít a porcelános hatásra is. Száradás/köttetés után ragasszunk virágfüzér akril matricát a körömágyhoz vagy a körömvég ívére (a legszebb ezüstből vagy valamilyen csillámos árnyalatból).

4+1 csillám-ombre

A rendkívül egyszerű, ám annál mutatósabb köröm lényege, hogy szabadon választott alapszínű flekkre csillámokból készítünk ombre díszítést. Mit is jelent ez? A köröm egyik végén sűrűn rakjuk a csillámokat, majd a köröm közepe felé haladva egyre ritkábban. Nagyon szép, ha a csillámporban különböző méretű glitterek vannak.
Ami a színösszeállítást illeti, az alapszín lehet a fehér, porcelán-rózsaszín, halványlila, fáradt csibesárga, a csillám pedig arany vagy ezüst, esetleg gyöngyházas. Még trendibb, ha a címben említett 4+1 felosztás szerint az egyik körmöt teljes egészében becsillámozzuk.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}