Csodás körmök, nyári menyasszonyoknak 2.

Chevron menyasszonyi körmök, végtelen variációkban

Fura módon hazánkban a Chevron körmök nem hódítottak akkora teret. Azért nehéz megérteni, mert ez a minta változatos, elkészítése rémesen egyszerű, miközben a színválasztástól függően életünk bármely eseményéhez hozzáigazítható. Igazi álomminta!

A Chevron alapmintája a körömtőtől a körömvég felé keskenyedő, tulajdonképpen a körömlemezre benyúló háromszög. Ugyanakkor Chevronként emlegetik a körömlemezen ide-oda cikázó cikkcakkvonalakat, vagy cikkcakk szélű sávokat is.

A menyasszonyi toaletthez a legvisszafogottabb Chevron mintát úgy készíthetjük el, hogy ugyanannak a színnek egy hajszállal sötétebb árnyalatából készítjük a háromszöget, mint amivel az alap flekket felkenjük. Hasonló hangulatú végeredményt kapunk, ha az alapot mattítjuk, a háromszög területét nem (vagy fordítva). Ehhez a mintához (esetleg csillámos vagy gyöngyházas) halványszürke, halványkék, halványrózsaszín, aranyba játszó halványsárga alkalmazható.

A következő fokozat a fehér alapon fém háromszöggel készült Chevron. A hófehér flekken szinte ékszerként fog csillogni a bronzos, arany- vagy ezüstporos háromszög.

Nagyon trendi, és még egy fokkal feltűnőbb a negative space dupla Chevron. A színtelen alaplakkal előkészített körömre a körömágyhoz egy kisebb háromszöget festünk, majd egy képzeletbeli nagyobb háromszög „fölötti” részt, azaz a körömvégig fennmaradó részeket egy másik színnel átfestjük. Így a két színes flekk között marad egy színtelen sáv. Ez a minta akkor az igazi, ha a két „színes” flekk ezüst és arany.

Ha a negative space alap helyett fém flekket helyezünk el, és a két háromszög színéül fehéret és feketét választunk, megkapjuk a következő esküvői Chevron mintát, amely elegáns is, nagyvilági is, azaz a következő fokozatot képviseli a feltűnőségi listán.

A legutolsó a Chevron körmök sorában az idei trend hatásait is magán viseli. A háromszög minta az egymás melletti körmökön „körbe jár”, azaz az egyiken a körömtőnél van, majd a mellette levőn a köröm oldalán áll a talpa, a harmadikon a körömvég felől nyúlik az ujjak felé, a negyediken pedig a következő oldalon. Ilyen módon minden köröm különbözik, mégis az egésznek van egyfajta ritmusa. A minta elkészíthető szimpla és dupla Chevronnal is, a felsorolt technikák bármelyikével.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}