Ez állati! – minták az állatvilágból 4.

Folytassuk a sort egy olyan mintával, amely nem nehéz ugyan, de az elkészítése türelmet kíván! Ugyanakkor a fáradságot megéri, hiszen nagyon mutatós, érdekes látvány, figyelemfelkeltő körmöket eredményez.

Ez a madártoll-minta, pontosabban madártest minta, amelyet aprócska tollak fednek. Ezt is készíthetjük tetszés szerinti színekből, a lényeg csak az, hogy egy sötét (fekete, sötétkék vagy sötétbarna) és egy világosabb színt válasszunk, olyanokat, amelyek kellően elütnek egymástól.

Tegyünk a lakkok ecsetje segítségével a két kiválasztott színből egy műanyag lapra, egy-egy nagyobb cseppet. Fogjunk egy vékony ecsetet, lehetőleg olyat, amelyiknek a szőrszálai nem túl hosszúak. Mártsuk az ecsetet először a sötét, majd a világos lakkba, és a köröm hosszával párhuzamosan  tegyünk egy hosszúkás pöttyöt a rövid körömágyra merőlegesen, középre. Majd újra mártsuk a sötétbe-világosba, és ismét tegyünk pöttyöt, az elsőnek valamelyik oldalára, egészen a hosszú körömágyig, majd a másik irányba, és így sorban egymás mellé, majd kezdjünk következő sort.

 

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

A következő sor „pöttyeit” - amelyek maguk az egyes toll-darabok – az első sorban keletkezett résekbe illesszük, és haladjunk mindkét irányba „faltól-falig”, azaz a hosszú körömágyakig. Igyekezzünk az egész felületet befedni a pöttyökkel, ha valahol úgy látjuk, hogy lyuk maradt a mintán, vagy egy „toll” nem sikerült elég szépre, nyugodtan tegyünk a tetejére újabb pöttyöt. A lényeg, hogy minden alakalommal újra mártsunk, mindkét színbe! A másik fontos, hogy előbb a sötétbe, aztán a világosba, mert így fogja a sötét szín a peremét kiadni az egyes tollszárnyaknak.

Csináljuk addig a toll-pöttyök lerakását, amíg az egész körmöt be nem fedtük velük. Végül színtelen lakkal fixáljuk és mélyítsük el a minta színeit.

Ügyeljünk a munka során arra, hogy a pöttyögetés elhúzódó ideje alatt a műanyaglapra kitett festékpöttyök sűrűsödnek-száradnak. Emiatt ne húzzuk el a festés idejét nagyon, mert a sűrűbb festékekből más kinézetű (mélyebb színű, kiemelkedőbb struktúrájú stb.) tollak fognak készülni. Ha nagyon besűrűsödött az egyik pötty, inkább tegyünk másikat, kezdjünk újat.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}