Fából vaskarika: dry water marbling

Sokszor esett már szó a water marble vagy water marbling technikáról, amikor egy tál víz segítségével készíthetünk magunknak márványos mintájú körmöket. Az eljárás nagyon röviden abból áll, hogy egy tál víz felszínére cseppentünk kb. 10 csepp körömlakkot (lehet két szín is felváltva, de tetszés szerint több, egymással harmonizáló színt is használhatunk), majd fogpiszkáló vagy kihegyezett rózsafa pálca (hurkapálca) segítségével különböző irányokból össze vagy széthúzzuk a köröket, és az így kialakuló mintába belemártjuk a körmünket.

Mivel a cseppentést és mártást körmönként külön-külön kell elvégezni (kivéve egy szintén korábban leírt két színű cikkcakk technikánál), ez az eljárás amellett, hogy igen látványos, nagyon körülményes és időigényes lehet.

Ezért gondoltuk, hogy bemutatjuk a dry marbling technikát, amely az eredményét tekintve hasonló, mégis gyorsabb és egyszerűbb.

Wet marbling without water

Vagyis nedves márványosítás víz igénybevétele nélkül. A nedves itt arra vonatkozik, hogy a körömlakkot nem hagyjuk megszáradni, a még nedves anyaggal dolgozunk.

Kezdjük az alapozólakk felvitelével, majd vigyük fel vékonyan az alapszínnek választott lakkot is. Mielőtt megszáradna, cseppentsük rá néhány helyre azokat a lakkokat, amelyekkel a márványosítást kívánjuk végezni. Ne spóroljunk a cseppentett lakk mennyiségével, de azért ne is tegyünk annyit, hogy szétterülve befedje az egész körmöt.

Dolgozhatunk két színnel is (vagyis alaplakk plusz egy szín), ebben az esetben több kisebb cseppet tegyünk fel inkább, mint néhány nagyot, mert ez utóbbi esetben inkább „bocifoltos” lesz a köröm.

Műköröm blogjavascript:void(0)
A kép csak illusztráció

Igazán akkor izgalmas ez a fajta festés, ha több színt használunk. Bátran próbáljuk ki, hogy egymás tetejére cseppentünk két egymástól meglehetősen elütő színt (egy nagyobb és egy kisebb cseppet).

Három négy csepp elég lesz, majd rögtön fogjunk egy hegyes pálcikát (fogpiszkáló, rózsafa), és húzzunk vonalat a nedves lakkba merítve a hegyet, úgy, hogy keresztül haladjon az utoljára felhelyezett cseppeken. Bízzunk a fantáziánkban, kanyargós, egyenes, egymáson áthaladó, vagy éppen cikkcakkos vonalakkal dolgozzunk.

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, fedőlakkal fixáljuk és tegyük tartóssá az eredményt.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}