Geometrikus minták őszre 1.

Az idei ősz a geometrikus és minimalista minták idejét hozza el. Ez azok számára jó hír, akik szeretik a leegyszerűsített mintákat, akár azért, mert nincs túlzott kézügyességük, akár azért, mert gyorsan el akarnak készülni, mégis innovatív, divatos mintákat szeretnének látni a körmeiken. A geometrikus manikűr félköröket, pöttyöket, vonalakat használ, lehetőség szerint meglepő helyeken, éppen ez az, ami olyan feltűnővé teszi. Lássunk néhány példát!

Félkör így, félkör úgy

Már korábban is láthattunk olyan manikűröket, amelyek látszatra „lecsúszott francia” mintát ábrázoltak. Ezek úgy néznek ki, hogy a körömhold színe tér el a körömlemez más részeitől. Idén ez annyiban módosul, hogy a körömholdnál nem íves, hanem egyenes vonalat alkalmazunk.

Félköröket alkalmazunk akkor is, ha „boci mintás” körmöket csinálunk magunknak. Ez a minta, ha összességében nézzük olyan érzetű, mintha pöttyös lenne, de olyan nagy pöttyöket alkalmazunk (pontosabban félpöttyöket festünk a köröm pereméhez), amelyeknek a fele lelóg a körömről.

Pöttyök

A tavalyi év formabontó és polgárpukkasztó divatja az „egyszem pötty egy körömflekken” idén is hódít. A natúr színű körmökön, minden ujjon máshova helyezett (pl. az óra járása szerint körben haladó) kis piros pötty figyelemfelkeltő, vidám, változatos és nagyon trendi.

A szintén natúr alapon, minden ujjon a körömágy felezővonalánál felvitt közepes fekete pötty inkább drámai (steampunkba hajló).

Vonalak

Kevesen gondolnák, hogy egyetlen vonal meg tudja határozni a körmök hangulatát, teljes szettet egészen különféle irányokba képes elvinni mind stílusban, mind eleganciában.

Senki nem kérdőjelezi meg, hogy a fehér alapon kék és piros csík sportos jelenség. Ugyanakkor az idén divatos, natúr alapon (vagy bézs vagy színtelen, azaz negative space előkészítés fölött) felvitt egyetlen hosszanti csík, vagy a köröm közepétől nagyon enyhén szélesedő, keskeny körcikkely (ami már kicsit messzebbről is csíknak látszik), vagy a keresztirányú vékony csíkok (esetleg ugyanezek, csak nem teljes szélességben meghúzva) etno-tól romantikuson át a népies stílusig bármely öltözéket támogathatnak. 

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}