Gyöngyházkörmök természetesen: a japán manikűr

Mindannyian hallottunk már a gésa-kultúráról, amely kiválóan demonstrálja, hogy Japánban mennyire fontos a szellemi kulturáltság mellett a jól ápoltság is. Pontos és részletes szabályai vannak a haj, a bőr és a körmök rendben tartásának, alapos és gondos ápolásának.
Az ápoltság a keleti kultúrákban nem csak az igényességről, hanem a társadalmi helyzetről és az anyagi állapotról is sokat elárult. Nem véletlen, hogy a kéz, amely bemutatkozáskor fő szerephez jut, ugyanakkor az egyik legnagyobb terhelést elszenvedő testrészünk, beszédes forrása volt a messzemenő konzekvenciák levonásának.

Talán a gésáktól ered, talán nem, de tény, hogy több száz éves hagyományokra épül az a metódus, amelyet ma japán manikűrnek nevezünk. Napjainkban azok számára nyújt kiváló és hosszú távon is igénybe vehető alternatívát, akik nem szeretik a körmeiken (vagy bármely más kozmetikai eljárásban, tehát a bőr- és hajápolásban, sminkelésben sem) a szintetikus anyagok alkalmazását.

A japán manikűr lényege, hogy természetes anyagokkal, és a körmöt kímélő eljárásokkal ápoljuk, erősítjük ujjaink ékeit. A japán manikűrnek – ha mondhatjuk ezt – csak mellékterméke a gyöngyház színű, feltűnően ápolt köröm, amely ugyanúgy ékesítheti az erősebb és a gyengébb nem ujjait. A szépséges fény, a csodálatos erő, a hibátlan forma együtt alkotja a japán manikűr összetett eredményét, amelyet a sokszor kipróbált és hibátlanul bizonyított hatóanyagok segítenek kialakítani és megőrizni.

Ha a kezünk arányos, a körmeink szép formájúak, egészségesek és hibátlanok, a japán manikűr arra jó, hogy kiemelje azon vonásaink esztétikáját, amellyel a természet megajándékozott. A kéznek általános ápoltságérzetet és -kinézetet ad, miközben megóvja az igénybevételtől is. Ha viszont a körmeink gyengék, gyakran beszakadnak, a bőrünk száraz és/vagy körömágyproblémákkal küzdünk, ez az ősi, természetes módszer segíthet látványosan regenerálni az igénybe vett részeket, harmonizálni a folyamatokat, helyre hozni a gyengeségeket.

A rendszeres japán manikűrözés következtében a körmök megerősödnek, visszakapják természetes fényüket és ellenállóságukat. Tehát ez a természetes és kímélő eljárás nem csak a kezünk esztétikájának emelésére alkalmas, hanem ápoló hatása révén előhívja annak alapvető szépségét, egészséges megjelenését is.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}