Hajrá, minimál!

A divat alakulása során jól megfigyelhető, hogy mindig van egy bujább, részletgazdagabb és egy az egyszerűsítésre törekvő, egyszerűbb vonal

Napjainkban, az aktuális divatban amúgy is van egy nagyon erős trend, amely a feltűnően, mondhatni szemtelenül egyszerű megjelenés irányába hajlik. Ez az irányzat – legalábbis látszólag – fittyet hány a műkörmösnél eltöltött több órás körömépítésnek, a folyamatos karbantartás igényének, és az otthon is elkészíthető, „egyszer s mindenkorra” jellegű eszközökkel dolgozik.

Minimal rózsaszín köröm

Persze gyakori, hogy ez csak a látszat, hiszen jól tudjuk, hogy a „láthatatlan smink” az egyik legnehezebben kivitelezhető, a legtöbb szaktudást és gyakorlatot kívánó sminkfajta, pont azért, mert nagyon tudni kell, hogy azt a keveset hova és hogyan tegyük hozzá a megjelenéshez, hogy látsszon, mégis természetesnek hasson.

A körömtrend területén a minimál stílus két fontos összetevőből áll. Az egyik azoknak a színeknek a használata, amelyek a körmökön alig látszanak. Nem áttetsző lakkokról beszélünk, hanem olyan árnyalatokról, amelyek megegyeznek a test (bőr, haj, köröm) színeivel. Így a körömre felvitt, a bőrünkkel megegyező színárnyalatú bézs, a körmünk rózsaszínjével harmonizáló, mégis telt (vagyis nem zselés, nem francia készletből származó!) rózsaszín, a tompa halványszürke, vagy a szürkéslila puha árnyalatai viszik a prímet.

A másik összetevőt a rendkívül visszafogott mintázás alkotja. Gyakori, hogy a körmökön egy-egy geometriai ábra vagy vonal alkotja a mintázást, esetleg még ennél is egyszerűbben oldják meg a díszítést: akril pöttyöket, gombokat vagy éppen kristályokat használnak fel. Ezekből azonban csak egyet-egyet egy körömlemezre, vagy maximum egy „pontsor” erejéig.

Drapp köröm díszítés

A minimál körmök kinézetileg az „én csak feldobtam valamit, ugye milyen fantasztikusan és formabontóan, vagányul nézek ki?” általános törekvésén alapulnak. Tény, hogy ha a körömágy fölé egy-egy pöttyöt teszünk, a francia köröm helyett csak egy vonalat húzunk a mosolyvonalon, vagy éppen egy-egy – akár plusz karomnak is nézhető – hosszú háromszöget biggyesztünk a körmünkre, az rendkívül szokatlan, és így feltűnő látvány.

Új, polgárpukkasztó vonulat ez, amely egyúttal a visszafogottság kedvelőinek is járható út. Próbáld ki te is!


A következő posztban minimál körömminták elkészítését mutatjuk be!

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}