Hogyan fessünk tökéletes körmöket? 2. rész

Előző fejezetünkben alaposan kiveséztük, hogy mi mindenre érdemes odafigyelni ha tökéletes manikűrt szeretnénk magunknak. Most itt a folytatás, ami a technikákat részletezi, avagy hogyan érdemes a tökéletességet elérni a körömdíszítésben.
Végül lássuk a tökéletes technikát! Mártsuk az ecsetet az egyenletes állagú körömlakkba (ha szétvált nem érdemes rázni, fejre fordítani, inkább az oldalára fektetve finoman hengergessük a két tenyerünk között az üveget). Lassan emeljük ki az ecsetet, majd az egyik oldalát húzzuk le az üveg peremén. Ha nagyon sok festék maradt rajta, egy pillanatra érintsük a másik oldalát is az üveg széléhez, de ne húzzuk le!

Helyezzük az ecset festékes oldalát a köröm közepére, 2 mm-re a cuticulától, úgy, hogy az ecset „szára” a körömvég felé álljon. Ha már az ecset a körömhöz ér, finoman toljuk a cuticula felé, majd húzzuk végig a körmön megállás nélkül. Helyezzük vissza a kiindulási pontra az ecsetet és finoman ívelt mozdulattal (ismét a cuticula felé indítunk), húzzuk végig a köröm egyik szélén, majd ugyanígy a másikon is. Hagyjuk szétterülni a lakkot. Utólagos igazításra csak akkor van szükség, ha túl sok lakkot vittünk fel.

A következő kihívás, hogy hogyan fessük ki az ügyetlenebb kezünkkel az ügyesebbet legalább olyan színvonalon mint a másikat, lehetőleg félrecsúszás, belenyúlás és a bőrünk összefestékezése nélkül. Erre már több technikát is kitaláltak az okosok, amelyek közül főleg az alapján fogsz tudni választani, hogy neked mi a konkrét „ügyetlenséged”.

Az egyik, hogy igyekszel kicsi mozdulatokat használni, és mindkét kezed használod, de úgy, hogy közben mindkettőt megtámasztod az asztalon. Vagyis: tedd le a festendő kezet kinyújtott ujjakkal, majd vele szemben a másikat az ecsettel a kézben, olyan távolságra, hogy épp kényelmesen elérje az ecsetet. Az ecsetes kezed épp csak annyira mozgasd, amennyire a festék felkenése megköveteli, a másikat pedig igyekezz alá igazítani, oldalt dönteni a szélek festésekor, hogy jól hozzáférj.

A másik technika hasonlít az elsőhöz, csak annyiban más, hogy az ecsetes kezet illetve az ecsetet egyáltalán nem mozgatod. A fixen tartott ecset alatt húzod és forgatod a kifestendő körmöt, illetve a kezed.

Vannak akik azt ajánlják, hogy az ügyetlenebbik kezed használatához bontsd mozdulatokra a teljes mozdulatsort, és ennek megfelelően alkalmazd a második technikát. Vagyis: tedd le az ecsetet a kezdőpontra, húzd meg a középvonalat, majd tedd vissza a kezdőpontra, és indítsd a mozdulatot a körömszéle felé, állj meg, forgasd el az ujjad, és úgy húzd a körömszéllel párhuzamos vonalat. Ugyanezt a másik irányba is tedd meg.

Kategória: Műköröm cikkek

 

<< vissza géllakk blog főoldalára

 

Blog értesítő

Bezárás

{{ctrl.message}}